iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı toz Hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
Kreması için
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 paket krem santi
Şerbeti için
*1, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın
*Kaynadıktan sonra 12 damla limon suyu koyup kenara alın
*Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpın
*Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin
*Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın
*En son dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına alın
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin
*Fırından çıkarıp kenarda ılıtın
*Soğumuş şerbeti üzerine dökün
*Kreması için
*Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirin
*Kaynadıktan sonra kenara alın
*Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine yedirin
*Kremayı şerbetli tatlının üstüne sürün
*Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz serpip servis edin
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı toz Hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
Kreması için
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 paket krem santi
Şerbeti için
*1, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın
*Kaynadıktan sonra 12 damla limon suyu koyup kenara alın
*Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpın
*Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin
*Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın
*En son dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına alın
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin
*Fırından çıkarıp kenarda ılıtın
*Soğumuş şerbeti üzerine dökün
*Kreması için
*Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirin
*Kaynadıktan sonra kenara alın
*Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine yedirin
*Kremayı şerbetli tatlının üstüne sürün
*Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz serpip servis edin