iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz (ben robottan geçirdim)
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem santi
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*15 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek*Tencereye suyu ve şekeri koyun, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dk daha kaynatın
*Şerbetin altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin
*Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın (Cevizi ekledikten sonra mikserle çırpmayın)
*Yağlanmış kare borcama dökün
*160 derece fırında 30 dk pişirin
*Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin
*Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
*Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderle 5 dk çırpın
*Soğumuş şerbetli kekin üzerine muhallebiyi dökün
*Üzerine bolca hindistan cevizi serpin
*Tatlıyı buzdolabında 23 saat bekletip servis yapın
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz (ben robottan geçirdim)
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem santi
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*15 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek*Tencereye suyu ve şekeri koyun, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dk daha kaynatın
*Şerbetin altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin
*Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın (Cevizi ekledikten sonra mikserle çırpmayın)
*Yağlanmış kare borcama dökün
*160 derece fırında 30 dk pişirin
*Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin
*Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
*Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderle 5 dk çırpın
*Soğumuş şerbetli kekin üzerine muhallebiyi dökün
*Üzerine bolca hindistan cevizi serpin
*Tatlıyı buzdolabında 23 saat bekletip servis yapın