iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*15 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kreması için;
*1 litre süt
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket sade kremsanti
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
*Ceviz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*En sevdiğim mükemmel kıbrıs tatlısı için İlk olarak şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın
*Kaynadıktan sonra altını kısın 15 dakika daha kaynatın
*Altını kapattıktan sonra vanilya ekleyip karıştırın
*Soğumaya bırakın
*Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın
*Kalan bütün malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın
*Altını yağladığımız kare veya yuvarlak borcama dökün
*Spatula ile eşit şekilde yayıp düzeltin
*Kıvamı kek kıvamından daha yoğun olacak
*Pişince normale dönüyor merak etmeyin
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kontrollü olarak pişirin
*Kek pişip ilk sıcağı çıkınca üzerine soğuk olan şerbeti dökün
*Krema için bir litre süte şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin
*Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın
*Daha sonra 1 paket toz halindeki krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın
*Hazırladığınız muhallebiyi şerbetli kekin üzerine yayın
*Üzerine bol hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz serpip, dolaba kaldırın
*Soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*15 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kreması için;
*1 litre süt
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket sade kremsanti
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
*Ceviz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*En sevdiğim mükemmel kıbrıs tatlısı için İlk olarak şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın
*Kaynadıktan sonra altını kısın 15 dakika daha kaynatın
*Altını kapattıktan sonra vanilya ekleyip karıştırın
*Soğumaya bırakın
*Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın
*Kalan bütün malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın
*Altını yağladığımız kare veya yuvarlak borcama dökün
*Spatula ile eşit şekilde yayıp düzeltin
*Kıvamı kek kıvamından daha yoğun olacak
*Pişince normale dönüyor merak etmeyin
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kontrollü olarak pişirin
*Kek pişip ilk sıcağı çıkınca üzerine soğuk olan şerbeti dökün
*Krema için bir litre süte şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin
*Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın
*Daha sonra 1 paket toz halindeki krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın
*Hazırladığınız muhallebiyi şerbetli kekin üzerine yayın
*Üzerine bol hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz serpip, dolaba kaldırın
*Soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun