iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar şerbetli ve muhallebili tatlıların en güzeli en uyumlusu en lezzetlisi muhteşem bir tatlı ısrarla denemenizi bu lezzeti tatmanızı* öneririm
LEZZETİ GARANTİ
Karıştırma kabına yumurta ekleyip köpük köpük oluncaya kadar çırpalım, ardından şekeri ekleyip karıştıralım, sıvı yağ, hindistan cevizi ,galeta unu, ceviz içi kabartma tozunu sırasıyla ekleyip çırpalım Yağlanmış borcama yayalım 180 C fırında pişirelim kek pişerken şerbeti hazırlayalım 2 su bardağı su ile 1 5 su bardağı şeker kaynayıp koyulaşınca ya kadar pişirilir Koyulaşan şerbete vanilya ilave edip karıştırılır Fırından çıkan sıcak keke sıcaklığı gitmiş şerbeti dökelim ve bekletelim Bu arada kremasını hazırlayalım Tencereye sütü, nişasta ve şekeri ekleyip karıştıralım Ocağın altını açalım, koyulaşıncaya kadar karıştıralım Kremamız katılaşınca ocaktan alalım ve 1 paket krem şanti ile 1 paket vanilya ilave edip mikser ile 3 dakika çırpalım Kekin üzerine yayalım soğumasını bekleyelim Ardından buzdolabına kaldıralım servis edelim Kıbrıs tatlımız bir gün önceden yapılırsa daha lezzetli ve kıvamı daha güzel oluyor, acilen yapacaksanız en az 3 saat dolapta dinlendirelim, servis edelim
AFİYET OLSUN
h 4Kıbrıs Tatlısı Videolu Anlatımı
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar şerbetli ve muhallebili tatlıların en güzeli en uyumlusu en lezzetlisi muhteşem bir tatlı ısrarla denemenizi bu lezzeti tatmanızı* öneririm
LEZZETİ GARANTİ
Karıştırma kabına yumurta ekleyip köpük köpük oluncaya kadar çırpalım, ardından şekeri ekleyip karıştıralım, sıvı yağ, hindistan cevizi ,galeta unu, ceviz içi kabartma tozunu sırasıyla ekleyip çırpalım Yağlanmış borcama yayalım 180 C fırında pişirelim kek pişerken şerbeti hazırlayalım 2 su bardağı su ile 1 5 su bardağı şeker kaynayıp koyulaşınca ya kadar pişirilir Koyulaşan şerbete vanilya ilave edip karıştırılır Fırından çıkan sıcak keke sıcaklığı gitmiş şerbeti dökelim ve bekletelim Bu arada kremasını hazırlayalım Tencereye sütü, nişasta ve şekeri ekleyip karıştıralım Ocağın altını açalım, koyulaşıncaya kadar karıştıralım Kremamız katılaşınca ocaktan alalım ve 1 paket krem şanti ile 1 paket vanilya ilave edip mikser ile 3 dakika çırpalım Kekin üzerine yayalım soğumasını bekleyelim Ardından buzdolabına kaldıralım servis edelim Kıbrıs tatlımız bir gün önceden yapılırsa daha lezzetli ve kıvamı daha güzel oluyor, acilen yapacaksanız en az 3 saat dolapta dinlendirelim, servis edelim
AFİYET OLSUN
h 4Kıbrıs Tatlısı Videolu Anlatımı