Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Kek için:


*4 yumurta
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ceviz içi
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*1 çay bardağı toz şeker
*1 vanilya
*1 kabartma tozu

Krema için:


*2 buçuk su bardağı süt
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı un
*1 vanilya
*1 toz krem şanti

Şerbet için:


*1 buçuk su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tarifi yelizin mutfağında gördüm yaptım ve çok beğendim
İlk olarak şerbetimizi kaynatıyoruz ve soğuması için kenara bırakıyoruz Daha sonra kremamızı yapmak için sütü tencereye boşaltıp un ve şeker ilave edip karıştırarak pişirin Koyulaşınca ocaktan alın biraz soğuyunca da krem şanti ve vanilyaını ekleyin ve çırpın Kremayı* dolaba kaldırın daha sonrada keki yapmaya başlayın 4 yumurta ve şekeri iyice çırpın Ardından da diğer tüm malzemeleri sırasıyla koyun güzelce karıştırın En son kabartma tozunu ekleyin Kek hamurunuz hazır isterseniz muffin kalıplarına isterseniz de borcama yapabilirsiniz (ben muffin kalıplarına yaptım ) Kalıpları yağlayın ve her birine yarısına kadar doldurun ve fırına verin (benim kalıplarım küçük olduğu için 20 adet çıktı ) 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirin Fırından çıkardığınız kekleri ilk sıcaklıkları gidince dikkatli bir şekilde çıkarın derin bir borcama koyarak üzerine şerbeti dökün Şerbetini çekince servis edeceğinize yakin kremayı sıkma torbası na koyarak keklerin üzerine sıkın üzerini ister toz antep fıstığı ister ceviz badem fındık ile süsleyin
Afiyet olsun
 
858,498Konular
982,051Mesajlar
30,034Kullanıcılar
hasim61Son üye
Üst Alt