iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*3 yumurta
*1 su bardağı galeta unu veya çekilmiş ekmek
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
Kreması için;
*1 litre süt
*Yarim su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 su bardağı nişasta (buğday veya mısır farketmez)
*1 paket kremşanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardaği şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
Pratik ve şerbetli olmasına rağmen bir o kadar da hafif bir tatlı Önce şerbetimizi hazırlıyoruz çünkü şerbeti soğuk dökeceğiz Su, şekeri ve vanilyayı tencereye alalım kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip altını kapatalım Kekimiz için yumurtalarımızı ve şekerimizi bir kaba alıp iyice çırpıyoruz Daha sonra yağımızı , çekilmiş ekmeklerimizi ve cevizi, kabartma tozunu ve hindistan cevizini de katıp karıştırıyoruz Kare veya yuvarlak borcama döküyoruz ve 180200 derece fırında kekimizi pişiriyoruz Krema için kremşanti hariç bütün malzemeleri tencere alıp koyu kıvama gelinceye kadar karıştıralım Ocaktan aldıktan sonra kremşantiyi toz halde katıp 5 dakika mikserle çırpalım Fırından çıkan kekimize soğuk şerbeti dökelim (Keki çıkarır çıkarmaz dökünüz) Şerbeti döktükten sonra kek biraz soğuyunca kremamızı da üzerine dökelim ve yayalım Üzerini hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun*
*3 yumurta
*1 su bardağı galeta unu veya çekilmiş ekmek
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
Kreması için;
*1 litre süt
*Yarim su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 su bardağı nişasta (buğday veya mısır farketmez)
*1 paket kremşanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardaği şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
Pratik ve şerbetli olmasına rağmen bir o kadar da hafif bir tatlı Önce şerbetimizi hazırlıyoruz çünkü şerbeti soğuk dökeceğiz Su, şekeri ve vanilyayı tencereye alalım kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip altını kapatalım Kekimiz için yumurtalarımızı ve şekerimizi bir kaba alıp iyice çırpıyoruz Daha sonra yağımızı , çekilmiş ekmeklerimizi ve cevizi, kabartma tozunu ve hindistan cevizini de katıp karıştırıyoruz Kare veya yuvarlak borcama döküyoruz ve 180200 derece fırında kekimizi pişiriyoruz Krema için kremşanti hariç bütün malzemeleri tencere alıp koyu kıvama gelinceye kadar karıştıralım Ocaktan aldıktan sonra kremşantiyi toz halde katıp 5 dakika mikserle çırpalım Fırından çıkan kekimize soğuk şerbeti dökelim (Keki çıkarır çıkarmaz dökünüz) Şerbeti döktükten sonra kek biraz soğuyunca kremamızı da üzerine dökelim ve yayalım Üzerini hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun*