iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*3 adet yumurta
*½ su bardağı toz şeker
*½ su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı toz Hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
Üzeri için;
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*½ su bardağı toz şeker
*200 gram krema (çırpılmış)
Şerbeti için
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
*Kakao
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu bir tencereye alınır ve kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra 12 damla limon suyu koyup kenara alıyoruz Şerbetimiz hazır Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpıp, sıvı yağ ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, spatula yardımıyla karıştırıp, dövülmüş cevizi ekleyip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz (Benim fırınımda 15 dakikada pişti) Fırından çıkarıp kenara alıyoruz Soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz Kreması için süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirip kaynadıktan sonra kenara alıyoruz Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine karıştırıyoruz Kremayı şerbetli tatlının üstüne döküyoruz Üzerine hindistan ceviz ile kakaoyu karıştırıp tatlımızın üstüne serpip servis edebilirsiniz afiyetler olsun bal şekerler olsun ???
*3 adet yumurta
*½ su bardağı toz şeker
*½ su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı toz Hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
Üzeri için;
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*½ su bardağı toz şeker
*200 gram krema (çırpılmış)
Şerbeti için
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
*Kakao
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu bir tencereye alınır ve kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra 12 damla limon suyu koyup kenara alıyoruz Şerbetimiz hazır Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpıp, sıvı yağ ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, spatula yardımıyla karıştırıp, dövülmüş cevizi ekleyip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz (Benim fırınımda 15 dakikada pişti) Fırından çıkarıp kenara alıyoruz Soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz Kreması için süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirip kaynadıktan sonra kenara alıyoruz Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine karıştırıyoruz Kremayı şerbetli tatlının üstüne döküyoruz Üzerine hindistan ceviz ile kakaoyu karıştırıp tatlımızın üstüne serpip servis edebilirsiniz afiyetler olsun bal şekerler olsun ???