iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*3 adet yumurta
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kreması için;
*1 litre süt
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağından biraz az nişasta (buğday)
*1 paket krem şanti
*1 paket vanilya
*
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti ocağa koyup kaynatalım Kaynamaya başlayınca ocağa kısıp 15 dk daha kaynatalım Şerbet kekin üstüne soğuk dökülecek Ocağa kapatınca vanilya ekleyip karıştıralım Soğumaya bırakalım
Keki için yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpın Ardından diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpın Yağlanmış 22*22 boyutlarında borcam kaba boşaltıp 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişirin
Fırından çıkınca bekletmeden soğuyan şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın
Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın Kaynayınca ocağı kapatıp krem şanti ekleyin 5 dk iyice çırpın
Hazırladığınız karışımı soğuyan kekin üzerine dökün Üzerine bolca Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz
Buzdolabında 34 saat dinlendirerek servis edin
Afiyet bal şeker olsun
*3 adet yumurta
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kreması için;
*1 litre süt
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağından biraz az nişasta (buğday)
*1 paket krem şanti
*1 paket vanilya
*
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti ocağa koyup kaynatalım Kaynamaya başlayınca ocağa kısıp 15 dk daha kaynatalım Şerbet kekin üstüne soğuk dökülecek Ocağa kapatınca vanilya ekleyip karıştıralım Soğumaya bırakalım
Keki için yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpın Ardından diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpın Yağlanmış 22*22 boyutlarında borcam kaba boşaltıp 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişirin
Fırından çıkınca bekletmeden soğuyan şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın
Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın Kaynayınca ocağı kapatıp krem şanti ekleyin 5 dk iyice çırpın
Hazırladığınız karışımı soğuyan kekin üzerine dökün Üzerine bolca Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz
Buzdolabında 34 saat dinlendirerek servis edin
Afiyet bal şeker olsun