iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın Çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün
160 derece fırında 30 dakika pişirin
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün
Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin
Kıbrıs tatlısını buzdolabında 23 saat bekletip servis yapın
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın Çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün
160 derece fırında 30 dakika pişirin
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün
Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin
Kıbrıs tatlısını buzdolabında 23 saat bekletip servis yapın