iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için:
*1, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 paket vanilya
Keki için;
*3 tane yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz içi veya fındık
Kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım Bunu için derin bir tencereye 1, 5 su bardağı toz şekerdi dökelim Daha sonra üzerine 2 su bardağı ılık suyu ilave edelim ve hafifçe karıştıralım Ardından kaynamaya başlayana kadar bekleyelim 1015 dakika kaynattıktan sonra üzerine 1 paket vanilya dökelim ve karıştıralım Şerbetimiz hazır Dinlenmeye bırakalım
Keki için; derin bir kaba 3 yumurtayı kıralım sonrasında yarım su bardağı toz şekeri ekleyerek köpürene kadar mikserle çırpalım Sonrasında yarım su bardağı sıvı yağı ekleyelim Biraz daha karıştırdıktan sonra 1 su bardağı galeta ununu ekleyelim 1 paket kabartma tozu ve bir su bardağı hindistan cevizini ekleyip mikser yardımı ile çırpmaya devam edelim İyice karıştığına kanaat getirdikten sonra bir su bardağı öğütülmüş ceviz içini ekleyelim ve karıştıralım
Fırın tepsimizi (borcam daha iyi olur) sıvı yağ ile yağlayalım Sonrasında koyu kıvamdaki hamurumuzu iyice tepsiye yayalım (galeta unu sebebiyle hamur biraz sert olacaktır, normaldir)
160 derecelik fırında 2025 dakika kadar pişirelim Kek piştikten sonra kek sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökelim (bu noktaya dikkat edelim Kek sıcak olacak, şerbet ise dinlenmiş ve ılık olacak)
Kek şerbetini çekene kadar biz de kremasını hazırlayalım
Derin bir tencereye 1 litre ılık sütü dökelim Daha sonra nişastayı ekleyelim ve karıştıralım Sonrasında yarım su bardağı şekeri dökelim Çırpalım, ve bir paket vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edelim Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim Piştikten sonra altını söndürelim ve ocaktan alalım Üzerine 1 paket toz kremşanti (beyaz) ekleyelim ve mikserle iyice kabarana kadar çırpalım 56 dakika çırptıktan sonra kremamızı kekin üzerine yaymaya başlayabiliriz
Kremamızı eşit şekilde kekin üzerine yaydıktan sonra hindistan cevizimizi dökmeye başlayalım Damak tadınıza göre bol bol kullanabilirsiniz Afiyet olsun
*1, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 paket vanilya
Keki için;
*3 tane yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz içi veya fındık
Kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım Bunu için derin bir tencereye 1, 5 su bardağı toz şekerdi dökelim Daha sonra üzerine 2 su bardağı ılık suyu ilave edelim ve hafifçe karıştıralım Ardından kaynamaya başlayana kadar bekleyelim 1015 dakika kaynattıktan sonra üzerine 1 paket vanilya dökelim ve karıştıralım Şerbetimiz hazır Dinlenmeye bırakalım
Keki için; derin bir kaba 3 yumurtayı kıralım sonrasında yarım su bardağı toz şekeri ekleyerek köpürene kadar mikserle çırpalım Sonrasında yarım su bardağı sıvı yağı ekleyelim Biraz daha karıştırdıktan sonra 1 su bardağı galeta ununu ekleyelim 1 paket kabartma tozu ve bir su bardağı hindistan cevizini ekleyip mikser yardımı ile çırpmaya devam edelim İyice karıştığına kanaat getirdikten sonra bir su bardağı öğütülmüş ceviz içini ekleyelim ve karıştıralım
Fırın tepsimizi (borcam daha iyi olur) sıvı yağ ile yağlayalım Sonrasında koyu kıvamdaki hamurumuzu iyice tepsiye yayalım (galeta unu sebebiyle hamur biraz sert olacaktır, normaldir)
160 derecelik fırında 2025 dakika kadar pişirelim Kek piştikten sonra kek sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökelim (bu noktaya dikkat edelim Kek sıcak olacak, şerbet ise dinlenmiş ve ılık olacak)
Kek şerbetini çekene kadar biz de kremasını hazırlayalım
Derin bir tencereye 1 litre ılık sütü dökelim Daha sonra nişastayı ekleyelim ve karıştıralım Sonrasında yarım su bardağı şekeri dökelim Çırpalım, ve bir paket vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edelim Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim Piştikten sonra altını söndürelim ve ocaktan alalım Üzerine 1 paket toz kremşanti (beyaz) ekleyelim ve mikserle iyice kabarana kadar çırpalım 56 dakika çırptıktan sonra kremamızı kekin üzerine yaymaya başlayabiliriz
Kremamızı eşit şekilde kekin üzerine yaydıktan sonra hindistan cevizimizi dökmeye başlayalım Damak tadınıza göre bol bol kullanabilirsiniz Afiyet olsun