iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardagı hindistancevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket vanilya ve kabartma tozu
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 damla limon suyu
Muhalellebisi;
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşıgı un
*1 paket vanilya
*1 paket sade toz kremşanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Kesinlikle sorunsuz dört dörtlük bir tariff mutlaka yapın hele bayram için harika bir tatlı
Öncelikle şerbetimizi yapmaya başlıyalım Şerbet malzemelerini tencereye koyup 8 dakika kadar kaynatalım ve kenarda soğutalım Keki için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın Daha sonra geriye kalan malzemeleri teker teker koyup mikserin düşük ayarında çırpın ve yağlanmış yuvarlak büyük borcam tepsinize döküp önceden ısıtıla 180° lik fırına verin Normal bir kek gibi altı üstü hafif kızarınca çıkarın ve 34 dakika sonra soğuk şerbeti dökün ve keki kenara alıp soğumasını bekliyelim Muhallebisi için kremşanti ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini tencereye alın İyice karıştırıp pişirin Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip bi iki defa daha karıştırıp ocaktan alın Muhallebi soğuyunca toz kremşantiyi koyup iyice çırpın ve soğumuş olan keke muhallebimizi yayalım En üstüne hindistancevizi serpin Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardagı hindistancevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket vanilya ve kabartma tozu
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 damla limon suyu
Muhalellebisi;
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşıgı un
*1 paket vanilya
*1 paket sade toz kremşanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Kesinlikle sorunsuz dört dörtlük bir tariff mutlaka yapın hele bayram için harika bir tatlı
Öncelikle şerbetimizi yapmaya başlıyalım Şerbet malzemelerini tencereye koyup 8 dakika kadar kaynatalım ve kenarda soğutalım Keki için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın Daha sonra geriye kalan malzemeleri teker teker koyup mikserin düşük ayarında çırpın ve yağlanmış yuvarlak büyük borcam tepsinize döküp önceden ısıtıla 180° lik fırına verin Normal bir kek gibi altı üstü hafif kızarınca çıkarın ve 34 dakika sonra soğuk şerbeti dökün ve keki kenara alıp soğumasını bekliyelim Muhallebisi için kremşanti ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini tencereye alın İyice karıştırıp pişirin Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip bi iki defa daha karıştırıp ocaktan alın Muhallebi soğuyunca toz kremşantiyi koyup iyice çırpın ve soğumuş olan keke muhallebimizi yayalım En üstüne hindistancevizi serpin Afiyet olsun