iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*100 gram tereyağı
*1 su bardağından 1 parmak eksik un
*Yarım su bardağı şeker
*1 litre (5 su bardağı) süt
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Üzeri İçin:
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Karamel sos
*Çekilmiş antep fıstığı
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti yapalım Bir tencereye suyu ve şekeri koyun ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin
Kekimiz için yumurtaları ve şekeri 4 dakikaya yakın çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın büyük kare borcamı yağlayın ve hamuru dökün Hamur katı bir hamur oluyor borcama kaşıkla yayılıyor Büyük kare borcama ince bir tabaka olarak seriliyor ama resimdeki kalınlıkta oluyor keki Eğer siz daha kalın olsun isterseniz küçük kare borcamda kullanabilirsiniz 160 derece fırında 2530 dakika pişirin Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin
?Kreması için tereyağında unu 4 dakika kadar kavurun un pembeleşmeden sütü ve şekeri katıp koyulaşana kadar karıştırın Koyulaşınca ocağın altını kapatın, 1 vanilya katıp blendırın parçalayıcı ucu ile iyice parçalayın Soğumaya bırakın Soğuyunca 1 paket kremşantiyi dökün ve çırpıcı uç ile 5 dakikaya yakin çırpın
Diğer yandan soğumuş şerbetli kekin üzerine bu muhallebiyi dökün Üzerine bolca hindistan cevizi serpin Üzerine şeritler halinde karamel sos dökün Buzdolabında 23 saat bekletin Servis yaparken antep fıstığı döküp servis yapın Afiyet Olsun
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*100 gram tereyağı
*1 su bardağından 1 parmak eksik un
*Yarım su bardağı şeker
*1 litre (5 su bardağı) süt
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Üzeri İçin:
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Karamel sos
*Çekilmiş antep fıstığı
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti yapalım Bir tencereye suyu ve şekeri koyun ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin
Kekimiz için yumurtaları ve şekeri 4 dakikaya yakın çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın büyük kare borcamı yağlayın ve hamuru dökün Hamur katı bir hamur oluyor borcama kaşıkla yayılıyor Büyük kare borcama ince bir tabaka olarak seriliyor ama resimdeki kalınlıkta oluyor keki Eğer siz daha kalın olsun isterseniz küçük kare borcamda kullanabilirsiniz 160 derece fırında 2530 dakika pişirin Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin
?Kreması için tereyağında unu 4 dakika kadar kavurun un pembeleşmeden sütü ve şekeri katıp koyulaşana kadar karıştırın Koyulaşınca ocağın altını kapatın, 1 vanilya katıp blendırın parçalayıcı ucu ile iyice parçalayın Soğumaya bırakın Soğuyunca 1 paket kremşantiyi dökün ve çırpıcı uç ile 5 dakikaya yakin çırpın
Diğer yandan soğumuş şerbetli kekin üzerine bu muhallebiyi dökün Üzerine bolca hindistan cevizi serpin Üzerine şeritler halinde karamel sos dökün Buzdolabında 23 saat bekletin Servis yaparken antep fıstığı döküp servis yapın Afiyet Olsun