iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker
*1 paket vanilin
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım)
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilin
*1 poşet toz kremşanti
Keki için;
*3 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*Bolca hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım Çünkü soğuk dökülmesi gerekiyor 2 su bardağı su ve 1 buçuk su bardağı şekeri karıştırmaya başlayalım, kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika daha ocakta tutalım Daha sonra altını kapatıp vanilinimizi ilave edelim, soğumaya bırakalım
Kekimiz için yumurta ve şekeri iyice çırpalım Daha sonra ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyip biraz daha çırpalım En son cevizimizi ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştıralım ve yağlanmış kare borcamımıza dökelim Katı bir hamur olacak bu sizi şaşırtmasın Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda yaklaşık 3035 dakika pişirelim Fırından çıkardığımız kekimiz soğumadan, şerbetimizi eşit şekilde dökelim Gelelim muhallebize 1 litre süte, kremşanti hariç tüm malzemeler eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır Kaynadıktan sonra ocaktan alıp, toz kremşanti ilave edilir ve yaklaşık 5 dakika kadar mikser ile çırpılır İlk sıcaklığı çıkan muhallebimizi kekimizin üzerine eşit olarak dökeriz Üzerine de bolca hindistan cevizi serpebiliriz Süslemek sizin tercihinize kalmış Dolapta 23 saat bekletip daha sonra servis edebilirsiniz Fakat 1 gece bekletildikten sonra daha da lezzetli oluyor Şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker
*1 paket vanilin
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım)
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilin
*1 poşet toz kremşanti
Keki için;
*3 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*Bolca hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım Çünkü soğuk dökülmesi gerekiyor 2 su bardağı su ve 1 buçuk su bardağı şekeri karıştırmaya başlayalım, kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika daha ocakta tutalım Daha sonra altını kapatıp vanilinimizi ilave edelim, soğumaya bırakalım
Kekimiz için yumurta ve şekeri iyice çırpalım Daha sonra ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyip biraz daha çırpalım En son cevizimizi ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştıralım ve yağlanmış kare borcamımıza dökelim Katı bir hamur olacak bu sizi şaşırtmasın Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda yaklaşık 3035 dakika pişirelim Fırından çıkardığımız kekimiz soğumadan, şerbetimizi eşit şekilde dökelim Gelelim muhallebize 1 litre süte, kremşanti hariç tüm malzemeler eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır Kaynadıktan sonra ocaktan alıp, toz kremşanti ilave edilir ve yaklaşık 5 dakika kadar mikser ile çırpılır İlk sıcaklığı çıkan muhallebimizi kekimizin üzerine eşit olarak dökeriz Üzerine de bolca hindistan cevizi serpebiliriz Süslemek sizin tercihinize kalmış Dolapta 23 saat bekletip daha sonra servis edebilirsiniz Fakat 1 gece bekletildikten sonra daha da lezzetli oluyor Şimdiden afiyet olsun