iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvıya
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi(içine koyulacak)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı fındık
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
Muhallebisi;
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı En basta Şerbet yapılır soğumaya bırakılır ,daha sonra yumurta ve süt çırpılır, sıvı yağ eklenir karıştırılırDaha sonra galeta unu ,hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya ve fındık eklenir karıştırılıp yağlanmış tepside 160 c fırında 25 30 dk pişirilir Fırından çıkınca soğumuş şerbet dökülür ,bu sırada süt ,un ve şeker karıştırılır pişirilir Pişince vanilya ve tereyağ eklenir Tatlının üstüne dökülür en üste hindistan cevizi serpilir ,afiyet olsun
*3 yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvıya
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi(içine koyulacak)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı fındık
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
Muhallebisi;
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı En basta Şerbet yapılır soğumaya bırakılır ,daha sonra yumurta ve süt çırpılır, sıvı yağ eklenir karıştırılırDaha sonra galeta unu ,hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya ve fındık eklenir karıştırılıp yağlanmış tepside 160 c fırında 25 30 dk pişirilir Fırından çıkınca soğumuş şerbet dökülür ,bu sırada süt ,un ve şeker karıştırılır pişirilir Pişince vanilya ve tereyağ eklenir Tatlının üstüne dökülür en üste hindistan cevizi serpilir ,afiyet olsun