Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için:


*2 yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*1 çay bardağına yakın sıvı yağ
*Yarım bardak dövülmüş ceviz
*Yarım bardak hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Şerbeti için:


*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker

Kreması için:


*4 su bardağı süt
*6 kaşık nişasta
*6 kaşık şeker
*1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır (Kaynamaya başlayınca beş dakika daha kaynatılıp altı kapatılır) Daha sonra kek malzemeleri önce şeker, yumurta ve sıvı yağ çırpılıp, sonra diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır (Ceviz çok fazla ezilmemeli Yerken dişe gelecek şekilde olmalı)Kek hamurundan daha katı bir kıvamı oluyor Tepsi yağlanıp karışım dökülür Ben kare borcam kullandım 180 derecede 30 dk pişirilir Fırından çıkınca kek sıcakken, soğumuş şerbet üzerine dökülür Kek şerbeti çekerken bir tencerede kreması hazırlanır Krem şanti hariç malzemeler karıştırılarak pişirilir Biraz ılıyınca toz krem şanti kremaya eklenip çırpılır Soğumadan kekin üstüne dökülür Üzeri hindistan cevizi ve ceviz kırıklarıyla süslenir Buzdolabında birkaç saat bekletilince tadı çok daha güzel oluyor Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,467Mesajlar
30,234Kullanıcılar
Üst Alt