iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için:
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*1 çay bardağına yakın sıvı yağ
*Yarım bardak dövülmüş ceviz
*Yarım bardak hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker
Kreması için:
*4 su bardağı süt
*6 kaşık nişasta
*6 kaşık şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır (Kaynamaya başlayınca beş dakika daha kaynatılıp altı kapatılır) Daha sonra kek malzemeleri önce şeker, yumurta ve sıvı yağ çırpılıp, sonra diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır (Ceviz çok fazla ezilmemeli Yerken dişe gelecek şekilde olmalı)Kek hamurundan daha katı bir kıvamı oluyor Tepsi yağlanıp karışım dökülür Ben kare borcam kullandım 180 derecede 30 dk pişirilir Fırından çıkınca kek sıcakken, soğumuş şerbet üzerine dökülür Kek şerbeti çekerken bir tencerede kreması hazırlanır Krem şanti hariç malzemeler karıştırılarak pişirilir Biraz ılıyınca toz krem şanti kremaya eklenip çırpılır Soğumadan kekin üstüne dökülür Üzeri hindistan cevizi ve ceviz kırıklarıyla süslenir Buzdolabında birkaç saat bekletilince tadı çok daha güzel oluyor Afiyet olsun
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*1 çay bardağına yakın sıvı yağ
*Yarım bardak dövülmüş ceviz
*Yarım bardak hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker
Kreması için:
*4 su bardağı süt
*6 kaşık nişasta
*6 kaşık şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır (Kaynamaya başlayınca beş dakika daha kaynatılıp altı kapatılır) Daha sonra kek malzemeleri önce şeker, yumurta ve sıvı yağ çırpılıp, sonra diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır (Ceviz çok fazla ezilmemeli Yerken dişe gelecek şekilde olmalı)Kek hamurundan daha katı bir kıvamı oluyor Tepsi yağlanıp karışım dökülür Ben kare borcam kullandım 180 derecede 30 dk pişirilir Fırından çıkınca kek sıcakken, soğumuş şerbet üzerine dökülür Kek şerbeti çekerken bir tencerede kreması hazırlanır Krem şanti hariç malzemeler karıştırılarak pişirilir Biraz ılıyınca toz krem şanti kremaya eklenip çırpılır Soğumadan kekin üstüne dökülür Üzeri hindistan cevizi ve ceviz kırıklarıyla süslenir Buzdolabında birkaç saat bekletilince tadı çok daha güzel oluyor Afiyet olsun