iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 paket fırın makarnası
1 litre süt
3(tepeleme)kaşık un
tuz
İç harcı için;
100150 gram kıyma
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar maydanoz
tuzpul biber
Üstü için;
Hellim peyniri bulamazsanız kaşar veya dil peyniri
Hazırlanışı
İlk olarak makarnayı haşlayınO haşlanırken tavada soğanı pembeleştirinkıymayı ekleyip kavurunSalçasını koyup biraz çevirip altını kapatınTuzunu ve maydanozunu ilave edip karıştırınTepsiye makarnanın yarıdan biraz fazlasını koyun alt taraf ince olmamalıKıymasını üstüne yayın kalan makarnayı da onun üstüne yayın Başka bir tencereye sütü unu ve biraz tuzu ekleyip muhallebi gibi pişirinMuhallebinin içine 23 çorba kaşığı kadar hellim veya kaşar ilave edinKaynayan muhallebiyi 2 dakika kadar karıştırıp altını kapatınTepsideki makarnanın üstüne her tarafı kapanacak şekilde yayın200 yada 220 derecede yaklaşık 45 dakika kadar pişirinİyice kızarınca ılınmasını bekleyip dilimleyin
NOT:
Kıbrıslılar salça ve maydanoz koymuyorlar hatta bazısı sadece kıyma kavuruyor biz ailecek salça ve soğanı sevdiğimizden ekledik Beşamel sosları değişiktir bazısı yumurta da ekliyor ama bu şekilde daha çok seveceksiniz
1 paket fırın makarnası
1 litre süt
3(tepeleme)kaşık un
tuz
İç harcı için;
100150 gram kıyma
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar maydanoz
tuzpul biber
Üstü için;
Hellim peyniri bulamazsanız kaşar veya dil peyniri
Hazırlanışı
İlk olarak makarnayı haşlayınO haşlanırken tavada soğanı pembeleştirinkıymayı ekleyip kavurunSalçasını koyup biraz çevirip altını kapatınTuzunu ve maydanozunu ilave edip karıştırınTepsiye makarnanın yarıdan biraz fazlasını koyun alt taraf ince olmamalıKıymasını üstüne yayın kalan makarnayı da onun üstüne yayın Başka bir tencereye sütü unu ve biraz tuzu ekleyip muhallebi gibi pişirinMuhallebinin içine 23 çorba kaşığı kadar hellim veya kaşar ilave edinKaynayan muhallebiyi 2 dakika kadar karıştırıp altını kapatınTepsideki makarnanın üstüne her tarafı kapanacak şekilde yayın200 yada 220 derecede yaklaşık 45 dakika kadar pişirinİyice kızarınca ılınmasını bekleyip dilimleyin
NOT:
Kıbrıslılar salça ve maydanoz koymuyorlar hatta bazısı sadece kıyma kavuruyor biz ailecek salça ve soğanı sevdiğimizden ekledik Beşamel sosları değişiktir bazısı yumurta da ekliyor ama bu şekilde daha çok seveceksiniz