Ağrı kesici özelliği olan, uyku meselesine yeterli gelen ve kalp rahatsızlığı üzere bir çok illeti tedavi eden Molehiya bitkisinin lezzetli yemeği sıhhat açısından nispeten yararlıdır. "Yasemin.com" ekibi olarak Molehiya yemeğinin tanımını sofralarınıza sunuyoruz.
Molehiya, kansızlığa, tansiyona, sindirim sistemine yeterli gelmesi ile bilinirken Kıbrıs'ta epeyce favori olan bir yemektir. "Yasemin.com" ekibi olarak Molehiya yemeğinin tanımını sofralarınıza servis ediyoruz.
İşte, Kıbrıs'ın favori 'Molehiya' yemeği tanımı...
MATERYALLER
1 kilo kurutulmuş Molehiya ( mahalline kurutulmuş ıspanak deneyebilirsiniz)
Yarım kilo et ( isterseniz tavuk)
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
1 adet büyük uzunluk domates
1 kilo su
1 büyük uzunluk kuru soğan
1 yahut 2 çay kaşığı tuz
1 yahut 1,5 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Kurutulmuş molehiyaları (veya ıspanakları) sıcak suda ıslatınız ve suyunu süzmesi için süzgeçte bekletiniz. Bir tencereye büyük baş soğanı ince ince doğrayıp koyunuz ve rengi pembe olana kadar pişiriniz. Daha sonra içine eti yahut tavuğu ek ediyoruz. Etler (veya tavuk) ile soğanlar pişmeye yakın salça katınız. Tüm materyalleri birlikte kavurduktan sonra molehiyaları (veya ıspanakları) ekliyoruz. Son olarak tuz ve karabiber ek ederken su ekleyiniz. 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra altını kapatınız.
Afiyet olsun...