Soren Kierkegaard sozleri
kierkegaard kimdir felsefesi sozleri eserleri
Kadının erkekten daha duyusal olduğunu, onun vucut yapısı bile gosteriyor
Cunku ebediyen vazgecmiş olan kendi kendine yeter
An, zamanın ve ebediyetin birbirini dokundukları bir belirsizlik
Benim icin hakiki olan bir hakikat bulmalıyım Yaşayıp uğruna olmek isteyeceğim bir fikir
Bir kızı baştan cıkarmak bir şey değil, ama baştan cıkarılmaya değen bir kız bulursan şanslısın
Felsefenin dediği doğru Hayat geriye doğru anlaşılır Ama burada bu cumleyi unutuyoruz: İleri doğru yaşanmalı!
Supurun beni( Son sozleri 11 Kasım 1855)
Evlen! Pişman olacaksın Evlenme Yine pişman olacaksın
Akıl azaldığı oranda kaygı da azalır
Canı sıkılan herkes değişim istiyor
Nedir bir şair? İc cekmelerini ve cığlıklarını guzel bir muziğe donuşturen dudaklara sahip olan, fakat ruhunda gizli acılar barındıran mutsuz bir insan
Neler gelecek? Gelecek ne getirecek? Bilmiyorum, hic bir tahminim de yok Bir orumcek sabit bir noktadan nedenlerden dolayı sonuclara doğru duşerken onunde hep boş bir mekan vardır ve hic bir yere tutnamaz, her ne kadar cırpınsa bile Ben de kendimi oyle hissediyorum; onumde hep boş mekan; ileri doğru sonuclara doğru yol almamı sağlayan arkamda kalmış nedenler var Bu hayat korkunc, dayanılacak gibi değil
Her kotuluğun başı can sıkıntısıdır
Aslında avarelik hic de kotuluklerin anası değildir, tam tersi, neredeyse tanrısal bir hayattır, yeterki can sıkıntısına kapılma
Buyukluk şu ya da bu olmak değil, kendin olmaktır
Karşılaştırma eylemi mutluluğun terki ve memnuniyetsizliğin başlangıcıdır
Nefret, başarısızlığa uğramış sevgidir
Bir erkek hic bir zaman bir kadın kadar acımasız olamaz
Butun duşuncenin en yuksek catışkısı, duşuncenin, duşunemeyeceği bir şey bulma cabasıdır
kierkegaard kimdir felsefesi sozleri eserleri
Kadının erkekten daha duyusal olduğunu, onun vucut yapısı bile gosteriyor
Cunku ebediyen vazgecmiş olan kendi kendine yeter
An, zamanın ve ebediyetin birbirini dokundukları bir belirsizlik
Benim icin hakiki olan bir hakikat bulmalıyım Yaşayıp uğruna olmek isteyeceğim bir fikir
Bir kızı baştan cıkarmak bir şey değil, ama baştan cıkarılmaya değen bir kız bulursan şanslısın
Felsefenin dediği doğru Hayat geriye doğru anlaşılır Ama burada bu cumleyi unutuyoruz: İleri doğru yaşanmalı!
Supurun beni( Son sozleri 11 Kasım 1855)
Evlen! Pişman olacaksın Evlenme Yine pişman olacaksın
Akıl azaldığı oranda kaygı da azalır
Canı sıkılan herkes değişim istiyor
Nedir bir şair? İc cekmelerini ve cığlıklarını guzel bir muziğe donuşturen dudaklara sahip olan, fakat ruhunda gizli acılar barındıran mutsuz bir insan
Neler gelecek? Gelecek ne getirecek? Bilmiyorum, hic bir tahminim de yok Bir orumcek sabit bir noktadan nedenlerden dolayı sonuclara doğru duşerken onunde hep boş bir mekan vardır ve hic bir yere tutnamaz, her ne kadar cırpınsa bile Ben de kendimi oyle hissediyorum; onumde hep boş mekan; ileri doğru sonuclara doğru yol almamı sağlayan arkamda kalmış nedenler var Bu hayat korkunc, dayanılacak gibi değil
Her kotuluğun başı can sıkıntısıdır
Aslında avarelik hic de kotuluklerin anası değildir, tam tersi, neredeyse tanrısal bir hayattır, yeterki can sıkıntısına kapılma
Buyukluk şu ya da bu olmak değil, kendin olmaktır
Karşılaştırma eylemi mutluluğun terki ve memnuniyetsizliğin başlangıcıdır
Nefret, başarısızlığa uğramış sevgidir
Bir erkek hic bir zaman bir kadın kadar acımasız olamaz
Butun duşuncenin en yuksek catışkısı, duşuncenin, duşunemeyeceği bir şey bulma cabasıdır