Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kierkegaard Sozleri

Kierkegaard Sozleri
0
125

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Soren Kierkegaard sozleri
kierkegaard kimdir felsefesi sozleri eserleri

Kadının erkekten daha duyusal olduğunu, onun vucut yapısı bile gosteriyor

Cunku ebediyen vazgecmiş olan kendi kendine yeter

An, zamanın ve ebediyetin birbirini dokundukları bir belirsizlik

Benim icin hakiki olan bir hakikat bulmalıyım Yaşayıp uğruna olmek isteyeceğim bir fikir

Bir kızı baştan cıkarmak bir şey değil, ama baştan cıkarılmaya değen bir kız bulursan şanslısın

Felsefenin dediği doğru Hayat geriye doğru anlaşılır Ama burada bu cumleyi unutuyoruz: İleri doğru yaşanmalı!

Supurun beni( Son sozleri 11 Kasım 1855)

Evlen! Pişman olacaksın Evlenme Yine pişman olacaksın

Akıl azaldığı oranda kaygı da azalır

Canı sıkılan herkes değişim istiyor

Nedir bir şair? İc cekmelerini ve cığlıklarını guzel bir muziğe donuşturen dudaklara sahip olan, fakat ruhunda gizli acılar barındıran mutsuz bir insan

Neler gelecek? Gelecek ne getirecek? Bilmiyorum, hic bir tahminim de yok Bir orumcek sabit bir noktadan nedenlerden dolayı sonuclara doğru duşerken onunde hep boş bir mekan vardır ve hic bir yere tutnamaz, her ne kadar cırpınsa bile Ben de kendimi oyle hissediyorum; onumde hep boş mekan; ileri doğru sonuclara doğru yol almamı sağlayan arkamda kalmış nedenler var Bu hayat korkunc, dayanılacak gibi değil

Her kotuluğun başı can sıkıntısıdır

Aslında avarelik hic de kotuluklerin anası değildir, tam tersi, neredeyse tanrısal bir hayattır, yeterki can sıkıntısına kapılma

Buyukluk şu ya da bu olmak değil, kendin olmaktır

Karşılaştırma eylemi mutluluğun terki ve memnuniyetsizliğin başlangıcıdır

Nefret, başarısızlığa uğramış sevgidir

Bir erkek hic bir zaman bir kadın kadar acımasız olamaz

Butun duşuncenin en yuksek catışkısı, duşuncenin, duşunemeyeceği bir şey bulma cabasıdır