iltasyazilim
FD Üye
Kifla, evet yanlış okumadınız kifla tarifi Balkan özellikle bulgaristan göçmelerinin en vazgeçilmez 3 damak tadından biri Kifla sabah kahvaltı da veya çay – kahve keyfinizde size eşlik edecektir Afiyet olsun
Malzemeler
8 Su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım kilo süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
1 Adet yumurta
Marmelat
Hazırlanışı
Mayanın üzerine ılık su ilave edin Şekere de una eklemeden önce çok az ılık su ilave edin Böylece daha çabuk eriyecek ve mayalanacaktır Unu derince bir tepsiye alın ve üzerine şekeri, tuzu ve mayayı ilave ettikten sonra yağı ilave edin ve azar azar sütü ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun Süt yetmezse ılık su… ya da un yetmezse un da ekleyebilirsiniz Ve hamuru mayalanıncaya kadar bekletin Hamuru ufak toplar halinde elinize alıp bir tabağın içinde daire şekli verin ve içine marmelat koyun Hazırladığınız kiflaları tekrar KABARMASI için bekletin Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 175 derece fırında 1516 dakika kadar pişirinsevis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
Malzemeler
8 Su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım kilo süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
1 Adet yumurta
Marmelat
Hazırlanışı
Mayanın üzerine ılık su ilave edin Şekere de una eklemeden önce çok az ılık su ilave edin Böylece daha çabuk eriyecek ve mayalanacaktır Unu derince bir tepsiye alın ve üzerine şekeri, tuzu ve mayayı ilave ettikten sonra yağı ilave edin ve azar azar sütü ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun Süt yetmezse ılık su… ya da un yetmezse un da ekleyebilirsiniz Ve hamuru mayalanıncaya kadar bekletin Hamuru ufak toplar halinde elinize alıp bir tabağın içinde daire şekli verin ve içine marmelat koyun Hazırladığınız kiflaları tekrar KABARMASI için bekletin Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 175 derece fırında 1516 dakika kadar pişirinsevis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz