Diyarbakır’da konuşan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'barış' ve 'helalleşme' iletileri verdi. Kılıçdaroğlu 'Bu ülkeye barışı kesinlikle getireceğim' dedi. CHP'nin oyunun Diyarbakır'da az olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu 'Ama bunun kabahati Diyarbakırlılarda değil, bunun kabahati bizde' diyerek özeleştiride bulundu.
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da; Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde partiye yeni katılan üyeler için düzenlenen merasime katıldı.
Kılıçdaroğlu, 'Bu ülkeye barışı kesinlikle getireceğim. Bu ülkeye huzuru kesinlikle getireceğim. Bu ülkeye kardeşliği kesinlikle getireceğim. Bedeli ne olursa olsun, bu memleketin huzura muhtaçlığı var. Birlikte yaşamaya muhtaçlığı var. Kucaklaşmaya muhtaçlığı var. Ve en kıymetlisi helalleşmeye muhtaçlığı var. Bunu yapacağız. Birlikte yapacağız” dedi. Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti:
"Büyük düşünceler yaşadınız, farkındayım" ????
'Diyarbakır’da olmaktan, Diyarbakırlılarla birlikte olmaktan son derece memnunum. Yaşadığınız külfetleri biliyorum. Büyük düşünceler yaşadınız, bunun da farkındayım. Lakin bu ülkeye barışı kesinlikle getireceğim. Bu ülkeye huzuru kesinlikle getireceğim. Bu ülkeye kardeşliği kesinlikle getireceğim. Bedeli ne olursa olsun, bu memleketin huzura gereksinimi var. Birlikte yaşamaya gereksinimi var. Kucaklaşmaya gereksinimi var. Ve en kıymetlisi helalleşmeye gereksinimi var. Bunu yapacağız. Birlikte yapacağız.
Büyük acılar çektiniz, hepsinin farkındayım. Sıkıntılarınız var, hepsinin farkındayım. İşsizlik var, hepsinin farkındayım. Konutlarda yoksulluk var, onların da farkındayım, hepsinin farkındayım. Şunu unutmayın: Bu ülke çok güçlü bir ülke, imkanlarımız var. Ancak bu imkanlar yanlışsız yerlerde kullanılmıyor. Bu imkanlarımız vatandaşlarımızın hayrına kullanılmıyor. Öbür yerlerde kullanılıyor, savurganca kullanılıyor. Bir çocuğun yatağa aç girdiği bir meskeni düşünebiliyor musunuz? Bir annenin çektiği ıstırabı düşünebiliyor musunuz? Bir meskende anne-baba ve büyük evladı işsizse o konutun dramını düşünebiliyor musunuz? Toplumsal devlet, bu ailenin direncini güçlendirmek ve ailenin dramını sonlandırmak zorundadır. Bunu yapmak zorundayız.
"Kabahat Diyarbakırlılarda değil, bizde"
CHP bu bölgeye fazla gelmedi, onun farkındayım. CHP’nin, Diyarbakır’da fazla oyu yok onun da farkındayım. Fakat bunun kabahati Diyarbakırlılarda değil, bunun kabahati bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık. Çayınızı kahvenizi içmedik, sofranızda oturmadık. Ankara’da oturduk, hoş güzel laflar ettik, ‘Niye bize oy vermiyorlar.’ Oy istiyorsan gideceksin, vatandaşın kederini dinleyeceksin. Ondan sonra diyeceksin ki, ‘Ben sizin kederlerini çözmeye talibim.’ Buraya geldim. Sizin sıkıntılarınıza talibim, kaygılarınızı çözeceğim, bir arada çözeceğiz. Birlikte çözeceğiz, huzur içinde bütün bunları sağlayacağız.
Diyarbakır vilayet liderimiz bir bayan. Bayanların bu bölgede ne kadar kıymetli olduğunu ne kadar siyasete kıymet verdiklerini ve münasebetiyle, ülkenin sıkıntılarının çözülmesi için de bayanların ne kadar faal çalıştıklarını da çok yeterli biliyorum. Bu sabah kahvaltımı, bir küme bayan başkanı ile birlikte yaptım. Liderimiz kürsüye çıkarken, ‘heyecanlıyım’ dedi. Heyecan hoş şeydir. Hepimiz heyecanlı olmalıyız. Heyecanla, gelecek hoş günleri beklemeliyiz. Ve onu kesinlikle haya geçirmeliyiz. Birlikte huzur içinde yapacağız. Hiç meraklanmayın, az kaldı, emin olun az kaldı ve inanın geliyor gelmekte olan. Ve geleceğiz.
"6 milyon 300 bin genç Türkiye’nin mukadderatını değiştirecek"
Gençler size de iki lafım var. Ülkenin bahtını değiştirecek olanlar sizlersiniz. 6 milyon 300 bin genç birinci defa sandığa gidecek ve oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç Türkiye’nin yazgısını değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç işsizlikten yakınıyorsa, oyunun rengini değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç bu memlekette huzur istiyorsa, oyunun rengini değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç, konutlarda huzur olsun istiyorsa, oyunu rengini değiştirecek. Türkiye’nin yazgısını değiştirecek olan 6 milyon 300 bin genç. Birinci sefer sandığa gidecekler ve birinci kere bir siyasi partiye oy verecekler. Benim umudum ve beklentim, gençlerden; demokrasinin gerçek teminatı sizler olacaksınız.
'Bütün bölgede huzuru sağlayacağız'
Biz, gençlerle gurur duyuyoruz. Ülkemizin bugünü ve geleceği gençlere emanettir. Size emanettir. Ben yalnızca sizin beklentilerinizi gerçekleştirmek için çaba edeceğim. Tahminen görünürde ben görünüyorum lakin, aslında bu işin ana aktörleri sizlersiniz. Alacaksınız Türkiye’yi 21. yüzyılın güçlü ülkesi haline getireceksiniz. Yalnızca burada mı? Hayır. Bütün bölgede huzuru sağlayacağız. Bütün komşularımızla huzur içinde yaşayacağız. Çatışmadan kaçınacağız. Birlikte bütün bölge olarak, Orta Doğu’yu kastediyorum, bütün bölge olarak daima birlikte huzur içinde yaşayacağız. O bölgelerde de huzur olsun istiyoruz. Oralarda yaşayan beşerler da huzur içinde yaşasın istiyoruz. Bütün komşularımızla barış içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz.
CHP ailesine katılan siz bedelli kardeşlerime de yürekten teşekkür ederim. Kıymetli bir adım atıyoruz. Bunun da farkındayım. CHP, halkın partisi olma yolunda değerli adımlar atıyor.'