Kılıçdaroğlu 'Ergenekon'u ciddiye almıyorum' Kılıçdaroğlu, Ben Ergenekon iddianamesini ciddiye alan bir politikacı değilim Bu siyasal bir davadırdedi CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, grevde olan Simtel metal fabrikasındaki işçileri Dudullu'daki fabrikada ziyaret ederek, bir zaman görüştü İşçilere seslenen Kılıçdaroğlu, günlerdir verdikleri mücadeleye destek olmak amacıyla buraya geldiğini söyledi Kılıçdaroğlu, işçilerin günlerdir evlerine ekmek götüremediklerini, ailelerine bakamadıklarını ifade ederek, ''Belki borçlarla yaşıyorsunuz, kredi kartınıza yükleniyorsunuz Ondan ötürü de Başbakan'dan arada bir fırça yiyorsunuz Sizler mücadelenize devam ettiğiniz sürece bizler yanınızda olacağız Bu memleketi yönetenlerden, bu İstanbul Büyükşehir Belediyesini idare eden haramilerden hesap soracağız Haramiler kim olursa olsun hesabını verecektir'' biçiminde konuştu 'ERGENEKON SİYASAL BİR DAVA' Bir gazetecinin, ''Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesi kabul edildi CHP ile ilgili iddialar var Ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''İddianameyi okumadım Siz bana iletiyorsunuz İddianamede ne var bilmiyorum Ben, Ergenekon iddianamesini ciddiye alan bir politikacı değilim Bu siyasal bir davadır Nereye, ne kadar gider bilemiyorum Haksız mı, haklı mı? İddianameyi okumadan görüş bildirmem dürüst değildir'' yanıtını verdi Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu'nun kendisi hakkındaki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti: 4 milyon avroluk hortumlama önemli değilse, merak ediyorum ciddi olan ne? Belgeleriyle, dokümanlarla ortaya koyduk Bekaroğlu daha fazla rakamlar ortaya koyarsa saygı duyarız Bekaroğlu, daha evvelden bir iddia ortaya attı ve onunla ilgili Cumhuriyet Savcılığına başvurdu Bekaroğlu, beni eleştireceğine Topbaş'ı eleştirirse daha sürekli bir siyaset olacaktır