Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kılıçdaroğlu: 'İki İttifakın Dışında Kalan Partiler Üçüncü İttifakı Oluşturabilir'

Kılıçdaroğlu: 'İki İttifakın Dışında Kalan Partiler Üçüncü İttifakı Oluşturabilir'

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
s-5026be55ec33efb830e057bf1203668105830a22.jpg

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Demokrasilerde üçüncü ittifak olabilir. İki ittifakın dışında kalan ya da iki ittifaka aralıklı olan başka partiler bir ortaya gelebilirler ve bir üçüncü ittifakı oluşturabilirler' dedi.

CHP başkanı Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Lideri Ali Babacan'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na, Genel Lider Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin sonunda Kılıçdaroğlu ve Babacan, ortak açıklama yaptı. 

Kılıçdaroğlu, hoş ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem münasebetiyle 6 siyasi partinin bir ortaya gelip, Türkiye'nin ufkunu açması, yeni bir yol haritası açması son derece bedelli. Siyaset tarihimiz açısından da son derece pahalı bir çalışma. Bu çalışmayı önümüzdeki süreç içerisinde başkanlar olarak bir ortaya gelip kamuoyu ile paylaşacağız' dedi.

'Demokrasilerde üçüncü ittifak da olabilir'

Kılıçdaroğlu, Millet ve Cumhur İttifakı'nın dışında üçüncü bir ittifakın kurulmasına ait değerlendirilmesinin sorulması üzerine, 'Demokrasilerde üçüncü ittifakta olabilir. İki ittifakın dışında kalan ya da iki ittifaka aralı olan öbür partiler bir ortaya gelebilirler ve bir üçüncü ittifakı oluşturabilirler. Demokratik standartlarımızın gelişmesi açısından, demokrasinin daha sağlıklı bir tabanda yürümesi açısından önemsiyorum, önemlidir' tabirini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce'nin muhalefet tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu'na cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi götürüldüğü argümanının hatırlatılması üzerine, 'Sayın İnce'nin yaptığı açıklamayı bilmiyorum. Hangi haber kaynağına dayanıyor onu da bilmiyorum. Rastgele bir bilgim yok. Hasebiyle yorum yapma bahtım da yok. Zira o denli bir olay da yok' dedi.

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt