Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kılıçdaroğlu ne söyledi, CHP'li başkan ne yaptı!

Kılıçdaroğlu ne söyledi, CHP'li başkan ne yaptı!
0
35

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
Kilicdaroglu%2Dne%2Dsoyledi%2DCHP%2Dli%2Dbaskan%2Dne%2Dyapti%2D223287%2Ejpg

İzmir’in Torbalı ilçesinin CHP’li Belediye Lideri Ramazan İsmail Uygur’un yaptığı son atama reaksiyon çekti.

İz Gazete’de yer alan habere nazaran; Ramazan İsmail Uygur, oğlu Efe Uygur’u (24), belediye şirketi olan Torbalı İşçi Özel Güvenlik Besin İnşaat Paklık Şirketi’ne (TORBEL) Genel Müdür Yardımcısı olarak atadı.

İzmir Gündemi de mevzuyu sayfalarına taşıdı. Haberde, Efe Uygur’un 7 bin TL civarı maaş alacağı belirtildi.

Uygur’un geçen günlerde onlarca taban ücretliyi ekonomik münasebetlerle işten çıkardığı, akabinde 202 kişilik yeni işçi alımı ilanına çıktığı belirtildi. 

Makam aracı Volvo S 80 olan Uygur geçen günlerde bu aracını da değiştirerek BMV 7.30’a çevirdiği kaydedildi.

AÇIKLAMA YAPTI: “GÜVENEBİLECEĞİM KİMSE YOKTU”

Torbalı Belediye Lideri İsmail Uygur, yansıların akabinde yazılı açıklama yaptı.

Uygur, açıklamasında şunları kaydetti:

"Belediyenin ana borçları 100 milyonu aşıyordu. TORBEL sıradan bir şirket değil. Memurlar hariç tüm belediye işçisi burada çalışıyor. 20'nin üzerinde kafeterya, iş makineleri, araç- gereç ve birçok faaliyeti bünyesinde bulunduruyor. Yani tüm sistem TORBEL üzerinden yürüyor.

Geldiğimizde buranın bilerek ve isteyerek batırılmış olduğunu gördük. Ne yazık ki iki devir belediye başkanlığı yapmış olmama karşın yeni devirde bir devir ortadan sonra enkaz devraldım. Güvenebileceğim kimse yoktu. Benim oğlum işletme fakültesi son sınıf öğrencisi. Burada verdiğimiz misyon onun maaş ya da makam alması için değil. Öteki genel müdür yardımcısı da var. Özel aracımı ve yakıtımı kullanıyor. Belediye şirketinden araç ya da yakıt almıyor. Günde 15 saat çalışıyor.

Benim sağlıklı bilgiye sağlam bilgilere ve raporlara gereksinimim var. Bunu da şimdilik oğlum yapıyor. Ben oğluma iş kuramayacak ya da onu işsiz bırakacak biri değilim. Buradaki iş büsbütün 5-6 aylık, gerekirse 1 yıllık süreksiz görevlendirme niyetindedir. Şirket düze çıktıktan sonra tekrar kendi ömrüne dönecektir. Atama kararı büsbütün inanç ve çalışma temellidir."

“5 kişinin çalıştığı kafenin bilançosu 100 TL"

TORBEL A.Ş.'deki durum hakkında bilgi veren Uygur, "Beni eleştirenlere buradan şunu söylüyorum; Gelsinler tüm şirket bilgi rapor ve bilançolarını görsünler. Hepsini gerekirse kamuoyu ile paylaşırım. 5 kişinin çalıştığı ve yüzlerce kişinin geldiği bir kafeteryanın 3 aylık bilançosunun 100 TL gösterildiğini dokümanlarıyla kanıtlarım" dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ 

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu belediye liderleri ile kampta buluşmuş ve kıymetli bildiriler vermişti. Dezavantajlı kümelere olumlu ayrımcılık yapılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, belediyede siyaset yapanların da kapının önüne konulmasını istemişti. İşe alımlarla ilgili de net tabirler kullanan CHP başkanı, “Falan milletvekili telefon etti, onun akrabasıymış, hiç dinlemeyeceksiniz. Genel Lider olarak söylüyorum, Genel Liderin akrabası olsa bile hiç dinleyemeyeceksiniz. Liyakat çok önemli… Partizanca atamalardan uzaklaşın. İşi ehline vereceksiniz. Uzun bir Adalet Yürüyüşü yaptık, Mısır’daki sağır sultan duydu yürüyüşümüzü. Adaletle yöneteceksiniz. Belediye çalışanlarının özlük haklarına sahip çıkacaksınız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacaksınız. Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz ki, size oy vermeyenler bile size hürmet duysun” diye konuşmuştu.

KARABURUN’DA DA YANSILAR YÜKSELMİŞTİ

Geçen hafta ise yeniden CHP’li Karaburun Belediye Lideri İlkay Girgin Erdoğan, belediyeye ilişkin olan İşçi Limited Şirketi’ne kendisini müdür olarak atamış ve kamuoyunda reaksiyonlara neden olmuştu. Gelen yansılar sonrasında Erdoğan bu kararından geri adım atmıştı.