Kılıçdaroğlu oy oranını açıkladı Kadir Topbaş yüzde 50'nin üzerinde oy bekliyor Peki ya Kemal Kılıçdaroğlu seçimde yüzde kaç oy bekliyor? CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Marttaki lokal seçimlerde yüzde 40 ya da üstünde oy alacağını düşündüğünü söyledi Kılıçdaroğlu, Kültürlü Üniversitesinin Sefaköy’deki yerleşkesinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, İstanbul’u dünyanın önde gelen metropolleri arasına sokmak için değişik projeler hazırladıklarını söyledi YARGI BAĞIMSIZ YOK Konferansta öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Yolsuzluk dosyaları açıkladınız Bunları niçin yargıya teslim etmiyorsunuz? Egemen Türk yargısına güvenmiyor musunuz?sorusuna, Türkiye’de adalet bağımsızlığı değil Yargı bağımsızlığına inanan var mı aranızda? Bunu ben söylemiyorum, Türkiye Barolar Birliği, Avrupa Birliği (AB) ilerleme raporları, milletlerarası kuruluşlar söylüyoryanıtını verdi Öğrencilere yönelik projeleriyle ilgili soruya da Kılıçdaroğlu, kentteki öğrenci yurtlarının artırılması için manâlı çalışmalar yapacaklarını, üniversiteler ve KİPTAŞ’la karşılıklı hareket ederek 3 sene içinde İstanbul’da öğrenci yurdu sorununu çözeceklerini savundu Kılıçdaroğlu, partisinde yolsuzluk tespit edilmesi durumunda tavrının ne olacağınınsorulması üstüne de Hırsız hırsızdır, hırsızın sağcısı solcusu olmaz Yolsuzlukla mücadelenin topluma erdem kazandıracağı düşüncesindeyimdedi YÜZDE 40'IN ÜSTÜNDE OY BEKLİYORUM Konferansın ardındaki gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, yüzde 50 oy alacağına ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılması üstüne, Ben yüzde 40 ya da üzerinde oy alacağımı düşünüyorum Topbaş’ın kendi oy oranıyla ilgili düşüncesine hürmet etmek gerekir Topbaş’ın yüzde 50 oy alacağına ilişkin tahmini de bence gerçeği yansıtmıyor Tabii bunlar benim gözlemim Buna İstanbullular karar verecekdeğerlendirmesinde bulundu GÜRSEL TEKİN'E İMZA SORUSU CHP’li Gürsel Tekin de bir gazetecinin, İl Genel Meclisi toplantılarına katılmadığı halde kendisine ait olmayan imzayla para aldığıyönündeki iddiaları anımsatması üstüne, 15 yıl İl Genel Meclisi üyeliği yaptığını belirterek, Bunun sorumluluğu İl Genel Meclisi başkanı ile belediye başkanındadır 1500 TL gibi bir rakamdan bahsediliyor ama beni çağırın sizin televizyona, AKP’nin milyar dolarlık yolsuzluklarını açıklayımdedi