CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Sanayi Odası'nı (KAYSO) ziyaret etti. Gündeme ait değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu: İşçisiyle, çiftçisiyle, emeklisiyle, tüccarıyla, sanayicisiyle, ihracatçısıyla, ithalatçısıyla, turizmcisiyle ve emeklisiyle görüşüyorum. Hepsinde tıpkı tasa var. ‘Ekonomi nereye gidecek?’ diyorlar. ‘Bu tasayı nasıl gidereceğiz?’ diye soruyorlar. Görüştüğüm herekse şunu söylüyorum; bizim ülkeyi nasıl kaliteli ve nitelikli yöneteceğimizi görmek istiyorsanız belediye liderlerimizin uygulamalarına bakın diyorum” diye konuştu.
CHP’li belediyelerin çalışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Her bir belediye liderimiz kendi bölgesinde bütün engellemelere karşın başarılı bir performans sergiliyorlar. Biz bu performansı Türkiye genelinde genel idare olarak sergilemek istiyoruz. O vakit içlerine biraz su serpiliyor. Çözümsüzlüğün olmadığını, tahlilin olduğunu görüyorlar. Biz onlara şunu da söylüyoruz; Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilmedi. Var olan sistem aslında Türkiye’yi bu hale getirdi. O vakit yapmamız gereken geniş bir kucaklaşmayı, geniş bir helalleşmeyi bu topraklarda yapacağız. Belediye lideri arkadaşlarım şunu çok âlâ biliyorlar; önlerine mahzur çıkarıldığını bizde biliyoruz, onlar da biliyor. Bu engellemelerin kimilerinin yasa dışı olduğunu ben de biliyorum, onlar da biliyor lakin çok hoş bir şey yapıyorsunuz. Şikayet etmeden o manileri aşıyorsunuz. Bu davranış şikayete sığınma değil, topluma hizmet yolunda kararlılığınızı gösteriyor. Çok değerli bir adım attığınızın bilmem farkında mısınız? Şikayet etmiyoruz lakin pürüzü aşmasını biliyoruz ve kararlıyız. O vakit bulunduğunuz bölgedeki topluma inanç veriyorsunuz. Şikayetin ardına saklanmak aslında biraz beceriksizliktir ancak şikayeti kararlılıkla yıkıp, aşmak ve direkt halka ulaşmak bir itimat ögesinin pekişmesine yol açıyor. Bu kararlılığı daima birlikte sürdüreceğiz.”
‘Bu fakirden kaynak alıp zengine aktaran bütçedir’
2022 yılı bütçesinin dün AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu bütçe Türkiye Cumhuriyeti tarihinin fakirden kaynak alıp zengine aktaran bir bütçedir. Bu bütçe 84 milyonun dar bir kesite aktardığı bir bütçedir. En büyük gelir transferini yapan haksız gelir transferini yapan bir bütçedir. Gittiğim yerlerde bazen soruyorlar. ‘Siz olsanız ne yapardınız?’ diyorlar. Anlatayım. Allah’ın müsaadesiyle bu ülkeyi yöneteceğiz. Adalet, hak ve hukukla yöneteceğiz. Ayrımcılık yapmayacağız. Birinci yapacağımız iş mağdur olan bütün kısımları dinlemektir. ‘Ben dediğim doğrudur’ anlayışından toplumu uzaklaştıracağız. Bu anlayış olmaz. Benim dediğim değil, bizim dediğimiz doğrudur” formunda konuştu.
‘Toplumun yüzde 63'ü iktidara güvenmiyor'
Vatandaşın itimadının kazanılmasının değerli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bulunduğunuz vilayette, belde de vatandaşla aranızda kurduğunuz itimat sizin oyunuzu artırır. İnancın olmadığı bir yerde beşerler kaybeder. Şu anda var olan iktidara toplumun en az yüzde 63'ü hiç güvenmiyor. ‘Yüzde 63'ü nasıl buldunuz’ diyeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bankalardaki mevduatın yüzde 63'ü döviz. Başkaları de garibanın Türk lirası, küçük paralar. Bu ne demektir? ‘Biz bu hükümete güvenmiyoruz. Aldığı ekonomik kararlara güvenmiyoruz. Tasarrufumuzu dolar olarak tutuyoruz. Böylelikle kendimizi teminat altına alıyoruz’ demektir. Bunun unutulmaması lazım” dedi.