Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kılıçdaroğlu'ndan Adaylık Açıklaması: 'Belediye Başkanlarımızın Göreve Devam Etmesini İstiyorum'

Kılıçdaroğlu'ndan Adaylık Açıklaması: 'Belediye Başkanlarımızın Göreve Devam Etmesini İstiyorum'
0
32

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-9cceeafd79723ee7c46c2537be158c91c35869b8.jpg

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak 'Belediye liderlerimizin vazifesine devam etmelerini istiyorum' dedi. 

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'de gazeteci Taha Akyol ile Elif Çakır'ın sorularına karşılık verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu'yla ilgili 'Belediye liderleri aday olabilir mi? Yoksa misyonlarına devam etsin mi?' sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu 'Belediye liderlerimizin vazifelerine devam etmelerini istiyorum. Nedeni de şu: Öncelikle belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok. Çoğunluğun olmadığı yerde belediye liderini diğer bir partiye teslim etmek demek. O vakit İstanbullu bize ne diyecek, Ankaralı bize ne diyecek. O bağlamda başımda soru işaretleri var. Evvel bir bulundukları kentin itimadını kazansınlar. Arttan Türkiye'nin inancını kazansınlar. Önlerinde bir vakit dilimi var. O vakit dilimi içinde çalışırlar, tecrübe kazanırlar, kendilerini gösterirler. O çerçevede vazifelerine devam etmelerini istiyorum' dedi.

"İttifakta sorun yok"

Adayı açıklamak daha erken olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Kötü gidişin üstünün örtülmesi için cumhurbaşkanı adaylığının kullanıldığı konusunda önderler ortasında bir kanaat var. İktisatta makûs gidişi nasıl çözeceğimizi millete anlatmalıyız. Genel kanaatimiz bu' sözlerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin profilini şöyle izah etti:

'Devleti tanıması lazım evvel bu çok kıymetli zira alınan kararların nasıl süreçler doğuracağını bilmesi lazım. Tekrar uzlaşmacı olması lazım. Cumhurbaşkanı adayının bütün siyasi partilerle samimi bir görüşme içinde olması lazım. Bunlar uzlaşmacı kimliğinin olması, liyakati muhafazası, kurumlara müdahaleyi engellemesi, her kuruşun hesabının vatandaşa verilmesi, bütçenin kaynaklarının nereye ne kadar harcandığının hesabını vermesi... Bu durumda bir kişi olursa huzur sağlanacak, atamalar liyakate nazaran yapılacak, gençlere inanç verecek. Gençler özgürlük istiyor, baskı olmasın istiyor, bu gençler bir siyasi partinin kimliği altında da görünmek istemiyor. Ben karamsar değilim. Ülkenin çözülmeyecek sorunu yok aslında.'

Kılıçdaroğlu 'Millet İttifakı'nda sorun var mI?' sorusuna şu cevabı verdi:

'Gazeteci olağanda bağımsız biri olarak kanısını söz edebilir ancak telkinlerle yazı yazıyorsa orada sorun var demektir. 6 partinin ortak talebi de demokrasi. Ortamızda sorun var mı? Benim gördüğümüz kadarıyla hiçbir sorun yok. E her birimiz farklı partiyiz lakin değerli olan şu; biz bu ülkeye demokrasiyi getirecek miyiz? Getireceğiz. En son örneğin tezkerede biz hayır dedik UYGUN Parti evet dedi. Ne yaptık, hengame mı ettik? Hayır.'

858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt