Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kılıçdaroğlu'ndan bir helalleşme ziyareti daha: Kuddusi Okkır'ın ölümü bir cinayettir

Kılıçdaroğlu'ndan bir helalleşme ziyareti daha: Kuddusi Okkır'ın ölümü bir cinayettir
0
337

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63

CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon kumpası soruşturması kapsamında tutuklanan lakin kanser tedavisi nedeniyle tahliye edildikten sonra hastanede hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır'ı eşi ve torunu ile birlikte ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, ziyaretin akabinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kuddusi Okkır'ın vefatı aslında bir cinayettir. Bunu hepimiz biliyoruz. Büyük bir acıdır. Acısı yalnızca aileye mahsus bir acı değil bu ülkede hak, hukuk, adalet isteyenler de tıpkı acıyı bir formuyla çekmişlerdir.

Devletin aslında özür dilemesi lazım. Bu kadar büyük acıları çektirmemesi lazım. Siz bir topluma, aileye, kitleye acılar çektirirseniz devleti adaletle yönetmiyorsunuz demektir. Kendisinden randevu istediğimde 'Gelsin fakat sitemlerim olacak' demişti. 'Geleceğim, sitemleri dinleyeceğim' dedim. Zira onun acısı aslında hepimizin acısıdır. Devletin adaletli olması lazım.

Kendisine kelam de verdim. Devletin katiyetle Sabriye hanıma oturup helalleşmesi lazım. Bir biçimiyle yaşanan dramların öteki ailelere yaşatılmaması lazım. Her acının bir ders olması lazım. Bu dersi alması gerekenlerin başında da bu devletin başındakiler gelir. Bunu kendisine de aktardım"