Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Mitomani' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Mitomani' yanıtı
0
64

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Kemal%2DKilicdaroglu%2DDevletin%2Dkasasi%2Dalarm%2Dveriyor%2D233874%2Ejpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salgın hastalıkla ilgili siyasi parti başkanlarını toplantıya davet etmesi halinde, bu davete katılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, T24 internet sitesinin canlı yayınında, özetle şu iletileri verdi:

TBMM AÇIK OLMALI: (TBMM’nin 45 gün kapatılacağı iddiası) Ağır şartlardayız, parlamentonun çalışması lazım. AK Parti ve destekçisi MHP diyebilir ki, ‘salgın sonrasına kadar tatil edelim.’ Bu türlü bir anlayış beşere, sıhhate duyarsızlık demektir. Parlamento en azından bu süreç sona erinceye kadar açık kalmalı.

AYM’YE BAŞVURACAĞIZ: (İnfaz düzenlemesi) Bizim üzerinde durduğumuz temel husus, adalet dediğimiz hissin zedelenmemesi... Şayet bir af getirilecekse adil bir çerçevede getirilmesi lazım. Ben elime bıçak alıp üç kişi öldürüyorum, yasa çıkınca çıkacağım lakin eline kalem almış, yazı yazmış bir insanı mahpusta tutacağım. Bunu ne ahlak ne vicdan kabul eder. Biz adaleti sağlamak için AYM’ye başvuracağız. Geçmişte AYM’nin adaleti sağlama tarafında aldığı kararlar var. Umarım AYM bunları dikkate almış olur.

ELBETTE GİDERİM: (‘Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi partileri davet etse toplantıya masraf misiniz?’ sorusu üzerine) Daha evvel ben ‘Eğer bir sorun çıkar ve bu sorun Türkiye’nin ulusal çıkarlarını direkt etkiliyorsa elbette giderim’ demiştim. Gerçekten 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra gitmiştim. Ancak bir kişi diyor ki, ‘her şeye ben karar veririm’ O denli olunca da işler yürümüyor.

MİTOMANİ CEVABI: (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik ‘mitomani hastalığı var’ eleştirisi) Erdoğan, yaşanan aksilikleri örtmek için ‘acaba Kılıçdaroğlu ile tartışmaya girersem bütün bunlar göz arkası edilebilir mi’ diye özel uğraş içinde... Ben bu çeşit bir tartışmaya asla girmem. Lakin Erdoğan şayet benimle tartışmak istiyorsa, oturur konuşuruz, kim mitomanidir kim değildir görürüz. Yüreği varsa televizyon kanalı var, o yarım saat konuşsun, ben 10 dakika konuşacağım.

BM’ye mektup gönderdi

Kılıçdaroğlu, Birleşmiş Milletler, Dünya Sıhhat Örgütü ve toplumsal demokrat partilere gönderdiği mektupta, pandeminin ilan edildiği 11 Mart tarihinin, “Dünya Pandemiye Karşı Uğraş ve Dayanışma Günü” olarak ilan edilmesini teklif etti.

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt