Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Vatan toprağı için ölünür, İdlib vatan toprağı mı?

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Vatan toprağı için ölünür, İdlib vatan toprağı mı?
0
67

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Kilicdaroglu%2DEkonomiyi%2DErdogan%2Ddegil%2Dfaiz%2Dlobisi%2Dyonetiyor%2D206287%2Ejpg

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Atatürk Çanakkale’de ‘Ben sizlere ölmeyi emrediyorum’ diyordu. Biz bu şehitleri Çanakkale’de verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" biçimindeki açıklamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Vatan toprağı için ölünür, İdlib vatan toprağı mı?" diye sordu.

Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre MYK üyelerinden Ünal Çeviköz İdlib konusunda sunum yaparken, Aykut Erdoğdu ekonomi, Orhan Sarıbal tarım, Gamze Akkuş İlgezdi Genel Merkez’e gelen davetlere ait bilgilendirmede bulundu. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Gökçe Gökçen de Türkiye’den Avrupa’ya gitmeye çalışan sığınmacıların, bilhassa Edirne’deki durumuna ait sunum yaptı.

Toplantıda, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hududa gitmek isteyen sığınmacılar için fiyatsız otobüs kaldıracağı istikametindeki açıklamasının da eleştirildiği fakat Kılıçdaroğlu’nun bu mevzuda bir yorum yapmadığı öğrenildi.

Toplantıda, İdlib konusu ele alınırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Atatürk Çanakkale’de ne diyordu? ‘Ben sizlere ölmeyi emrediyorum’ diyordu. Biz bu şehitleri Bedir’de, Uhud’da, Huneyn’de, Hendek’te, Selçuklu’da, Osmanlı’da, Cumhuriyet devrinde, Çanakkale’de verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz Bay Kemal fakat sen şehadeti bilmezsin” açıklamaları da değerlendirildi.

‘Kimi savunuyorsun?’

Kılıçdaroğlu’nun bu hususta, “Atatürk o buyruğu verirken vatan toprağındaydı. Ordusunun başındaydı ve ülkesini savunuyordu. Vatan toprağı için ölünür. Sen kimi savunuyorsun? İdlib vatan toprağı mı?” dediği öğrenildi. Bu sırada Genel Lider Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın, “İktidar ÖSO ile Kuvayı Milliye’yi de bir tutuyordu” ifadesini kullanması üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “Şimdi de Çanakkale ile İdlib’i bir tutuyorlar” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeyi değerlendirirken ise, “34 şehidimiz var kalkıp Putin’in ayağına gidiyor. Neden Putin gelmiyor da sen gidiyorsun?” değerlendirmesinde bulunduğu aktarıldı.

Toplantıda, 28 ve 29 Mart’ta yapılacak 37. Olağan Kurultay'a ait hazırlık yapmak üzere de kimi MYK üyeleri görevlendirildi. Kurultay sloganlarında 'iktidar' vurgusunun yapılması benimsendi. Bu kapsamda 'demokrasi için iktidar', 'adalet için iktidar' ve 'özgürlük için iktidar' üzere telaffuzların kullanılabileceği değerlendirildi. Toplantıda, CHP Parti Meclisi toplantısının 12 Mart’ta yapılması da kararlaştırıldı.

‘Bahçeli’nin el sıkmaması eksiklik değil’

CHP Genel Lider Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Neden ayağına gidiliyor?: 34 şehidimiz varken, İstanbul’da yapılacağı söylenen toplantı neden Moskova’ya alındı? Umarız bu sefer Erdoğan, Putin’in gözlerinin içine bakarak, şu soruları sorar: “Sayın Putin; askerlerimizi neden şehit ettiniz?”, “Sayın Putin; birinci taarruzun akabinde Rusya’yı uyarmamıza karşın ikinci saldırıyı neden gerçekleştirdiniz?”, “Sayın Putin; siz yaralı askerlerimizi almaya gelen ambulanslarımızı bile neden vurdunuz?” Bu soruların karşılığını almadan masadan kalkmayın.

Avrupa ikiyüzlü: Ensar-muhacir edebiyatıyla bir insanlık faciasına milletin 40 milyar dolardan fazla parasını harcadılar. Artık Erdoğan sıkışınca, “Bu kadar mülteciye bakmak zorunda değiliz” deyiverdi, kapıları açtı. Yunanistan’ın sonda bu insanlara yaptığı zulüm ise kabul edilir değil. Avrupalıların ikiyüzlülüğü tartışılmaz.

Misyonun önlem almak: (Erdoğan’ın ‘şehitler doruğu boş kalmayacak’ açıklamaları) Senin vazifenin şehitler doruğunu doldurmak değil, evlatlarımız şehit olmasın diye önlem almak. Millet İttifakı’nın iktidarında; milletin evlatları şehit olmasın diye her türlü uğraş sarf edilecektir.

Savaş anayasaya karşıt: (Erdoğan’ın ‘savaş diyebilirim’ açıklaması) Bu savaş ise, olan biten Anayasa’ya terstir. Biz TBMM olarak kendilerine savaş müsaadesi vermedik. Tezkere şunu söylüyor; terörle gayret ve göçün engellenmesi...

Ben yüzüne baktım: (Bahçeli’nin şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu ile tokalaşmaması) Ben Bahçeli’nin eline değil yüzüne baktım. Yere gerçek bakıyordu, önemli bir mahcubiyet sözü vardı. Lakin Bahçeli’nin genel liderimizin elini sıkmaması, genel liderimiz açısından bir eksiklik değildir.

858,497Konular
982,009Mesajlar
29,995Kullanıcılar
AcestreamingSon üye
Üst Alt