Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu'nu amaç alarak 'Bay Kemal, ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi? Çektim...' sözlerini kullanmıştı. Basına yansıyan haberlere nazaran davaların sayısı 17 olarak açıklanmıştı...
Kılıçdaroğlu, Twitter'dan Erdoğan'ın açıklamalarının palavra olduğunu aktardı ve davaların kendisinin lehine sonuçlandığını açıkladı.
Kılıçdaroğlu Twitter'dan yaptığı açıklamalarda şu sözleri kullandı:
Şahıs çıkmış, “Kılıçdaroğlu'nu affediyorum” telaffuzuyla, açtığı 17 davayı güya “Geri çekiyorum” iletisi vermiş. Artık bu algıcı başının algılarını bir kenara itip, gerçekleri öğrenmeniz vakti. 2011’den bu güne kadar, Şahıs tarafından bana açılan dava sayısı 44’tür. Bu davalardan 21 tanesi sonuncu olarak sonuçlanmıştır. Öteki davaları devam etmektedir. Sonuncu sonuçlanan 21 davanın, 18 tanesi benim lehime, 3 dava da aleyhime sonuçlanmıştır. Aleyhime sonuçlanan 3 davadan 2 tanesi AİHM’ye gitmiştir ve lehime sonuçlanmıştır. Şahıs Türk hukukunu tarumar ettiği için, dünyaya daha çok rezil olmamak ismine, kalan davaları geriye çekmektedir. Kendisine çağrımdır, sen kimsin de kimi affediyorsun! O davaları geri çekme, sonuna kadar götür. Her şeyiniz palavra, her şeyiniz algı…