Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kılıçdaroğlu'ndan Moda Sahnesi'ne 'Kandil'li Ziyaret: '21. Yüzyıldayız, Artık Elektriğimiz Olsun'

Kılıçdaroğlu'ndan Moda Sahnesi'ne 'Kandil'li Ziyaret: '21. Yüzyıldayız, Artık Elektriğimiz Olsun'
0
38

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
s-be9dd031fbb92a042bf492c8583ae6d7628d7dad.jpg

CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu, borçları yüzünden elektriği kesilen Moda Sahnesi'ni ziyaret etti. Sahneye kandil götüren Kılıçdaroğlu, 'Bütün vatandaşların en azından kıymetli bir bedel ödemeyerek güç haklarından yararlanması gerekiyor' dedi. 

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, faturalarını ödeyemediği için elektriği kesilen Moda Sahnesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun Kadıköy'de bulunan Moda Sahnesi'ni ziyaretine, partisinin İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu ile Kadıköy Belediye Lideri Şerdil Dara Odabaşı eşlik etti. Tiyatro sahnesini gezen Kılıçdaroğlu, yanında getirdikleri bir kandil ve feneri, Moda Sahnesi Sanat Direktörü Kemal Aydoğan'a verdi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 'Bir toplumu var eden bedellerden birisi de sanat ve kültürdür. Sanat ve kültüre ne kadar kıymet verirsek, Türkiye'nin saygınlığı, Türkiye'nin prestiji bütün dünyada o kadar uygun yankılar uyandırır. Moda Sahnesi'nin elektriklerinin kesildiğini duyunca doğrusunu isterseniz ürpermedim değil. Bir sanat alanında, sanatın icra edilmesinde elektriklerin kesilmesi başlı başına vahim bir tablodur. Lakin sonradan bağlandığını duydum ve nitekim son derece memnun oldum' dedi.

"Devlet Bahçeli söylemişti..."

Elektrikteki fiyat artışları konusunda iktidarı eleştirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Bu mevzuda niyetlerimi toplumsal medyada da paylaşmıştım. Bunun üzerine Sayın Devlet Bahçeli kendi vilayet liderlerine talimat vererek bana kandiller göndermelerini söylemişti. O kandillerden ikisi burada. Bir lamba, bir de fener. Münasebetiyle düşündüm ki en çok Moda Sahnesi'ne yakışır bunlar. Emsal bir olayı yaşadılar. Fakat 21. yüzyılda kandillerden ya da lambalardan değil. Lambalar, kandiller farklı şeyler. Onlar bizim kültürümüzün bir modülü. Elbette kandilimiz de olsun. Elbette lambalarımız da olsun. Elbette fenerlerimiz olsun ancak 21. yüzyıldayız biz. Artık elektriğimiz olsun, buzdolaplarımız çalışsın. Hasebiyle elektrikten yararlanan, güçten yararlanan bütün esnafın, vatandaşların en azından değerli bir bedel ödemeyerek bu güç hakkından yararlanmaları gerekiyor'

Kılıçdaroğlu, sanat dünyası ile olduğu için çok memnun olduğunu söz ederek 'Sizler var olduğunuz sürece biz varız. Bizi eleştirdiğiniz sürece de biz kendi varlığımızı biraz daha güçlenmiş hissedeceğiz. Zira sanat demek birebir vakitte eleştirmek demektir. Hasebiyle sanatın bu istikametini de ihmal etmeyelim' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, 'Siz elektrik faturanızı ödemeyeceğinizi söylemiştiniz. Size yeni bir fatura geldi mi? ' sorusuna 'Bilmiyorum, ben konutta değilim ancak Ankara'ya dönüşte eşime sorayım yeni fatura geldi mi gelmedi mi? Haberim yok şu anda' yanıtını verdi.

Moda Sahnesi Sanat Direktörü Aydoğan ise ikinci elektrik faturalarının son ödeme tarihinin dün dolduğunu kaydederek lamba ve fenerin çok işe yarayacağını söyledi.

Kadıköy'de bulunan Moda Sahnesinin elektriği yüklü elektrik faturalarını ödeyemediği için kesilmişti. Tiyatronun elektriğinin kesilmesine reaksiyonlar gelmişti. Tiyatronun kesilen elektriği daha sonra açılmış, bu durum gelen yansılarla ilişkilendirilmişti.

Ancak  Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni bu tezin yanlışsız olmadığını, faturanın 'gizemli bir kişi' tarafından ödendiğini açıklamıştı. Aydoğan 'Bu dayanak biçimini kabul etmemiz mümkün değil. Kim olduğunu öğrenmek için her türlü tüzel yolu kullanacağız. Uygunluk değil kökten dönüşüm istiyoruz' demişti.