Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kılıçdaroğlu'ndan Pazar Günü İzlenimleri: "En Çok Duyduğum Cümle 'Ne Olursunuz Bizi Kurtarın' Oldu"

Kılıçdaroğlu'ndan Pazar Günü İzlenimleri: "En Çok Duyduğum Cümle 'Ne Olursunuz Bizi Kurtarın' Oldu"
0
28

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
s-842850a4508f03f7ab84ef9c37019faffcfa78f4.jpg

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alışverişe gittiği Çukurambar pazarında edindiği izlenimleri anlattı. Kılıçdaroğlu, “En çok duyduğum cümle 'Ne olursunuz bizi kurtarın' oldu' dedi.

Kılıçdaroğlu, geçen pazar eşi Selvi Kılıçdaroğlu'yla gittiği Çukurambar pazarında yaşadıkları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

"Bu kadar içten bir haykırışı emin olun duymamıştım"

Sözcü müellifi Hürmet Öztürk'e konuşan CHP önderi Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Eşimle birlikte pazara girdiğimizde malum maskelerimiz vardı. Girişte kimse tanımadı. Biraz ilerledikten sonra bir esnafımız, ‘Siz sanki CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu musunuz?' dedi. ‘Evet' dedim. Başkaları de duyunca geldiler. Çok sayıda vatandaşımızla fotoğraf çektirdik. Bu ortada hanım bir-iki alışveriş yaptı. Pazarcılar dışında öbür vatandaşlar da geldi ayaküstü sohbet ettik. En çok duyduğum cümle şu oldu: ‘Ne olursunuz bizi kurtarın.' Bunu hem pazarcılar hem pazara gelmiş vatandaşlarımız söylüyordu. ‘Bizi kurtarın' nitekim çok içten bir haykırıştı. Bu kadar içten bir haykırışı emin olun duymamıştım. İnsanlar alışverişe gelmişler ancak anlaşılıyor ki düşünce var. Pazarda bu haykırışları duyuyorsunuz. Üstelik bu şikâyeti hem pazarcı esnafı hem vatandaş lisana getiriyor. Maske takmaya itina gösteriyorum lakin fotoğraf çektirirken maskelerimizi çıkardık. Bu ortada badiresi olanlardan gelip kaygısını bize anlatmak isteyenler oldu. Onların telefonlarını, isimlerini aldım. Kendilerini arayacağımı söyledim.”

“Sorumlusu çiftçi de pazarcı da değil”

“Kabul etmek lazım ki fiyatlar pahalı” diyen Kılıçdaroğlu, bu pahalılığın pazarcılardan yahut çiftçiden kaynaklanmadığını vurgulayarak, 'Geçen hale gittim haldeki esnaf eline bir plastik kasa aldı, ‘İnanın şu elimdeki plastik kasa var ya, işte kasanın fiyatı içine koyduğumuz domatesten daha değerli. Bu kasa, bu eserden kıymetliyse işte bunun kabahati ne bendedir ne domatesi üretendedir. Bizi daima hatalı buluyorlar. Pazarcıları hatalı buluyorlar, halcileri hatalı buluyorlar. Bizim halde aldığımız komite yüzde sekiz. Yani ne kadar mal aldığımız belirli, çıkan mal da aşikâr. Aldığımız yüzde sekizin üzerinden de vergi ödüyoruz. Yüzde sekizi de biz belirlemiyoruz diyorlar. Büyük kârlar, büyük vurgunlar, büyük fiyat artışları esasen yok fakat eserin yolda gelişi, mazot fiyatları, köprü fiyatları, yedek kesim fiyatları, fiyatlar, bütün bunları koyduğumuz vakit zati bu fiyatlar bu noktaya geliyor.” diye konuştu.

"Pahalılığın sebebinin makûs idare olduğunu herkes biliyor"

Pazarda esnafın şikâyetlerini dinleyen Kılıçdaroğlu dinlediklerine, “Sakın ruhunuzda çok fazla karamsarlık hissetmeyin. Bunu düzelteceğiz. Yani umutlu olun” dediğini tabir etti. Kılıçdaroğlu, “Herkes hayatın kıymetli olduğunu biliyor. Pahalılığın sebebinin berbat idare olduğunu biliyor. ‘Bunlardan bizi kurtarın' diyor. ‘Allah isteği için bunlardan bizi kurtarın' diyorlar. İşin özeti bu” dedi.

858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt