Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kılıçdaroğlu’nun avukatına ‘FETÖ davası’nda 40 yıla kadar hapis istemi

Kılıçdaroğlu’nun avukatına ‘FETÖ davası’nda 40 yıla kadar hapis istemi

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Kilicdaroglu%2Dnun%2Davukatina%2DFETO%2Ddavasi%2Dnda%2D40%2Dyila%2Dkadar%2Dhapis%2Distemi%2D231178%2Ejpg

İddianameye reaksiyon gösteren Celal Çelik, “Bu iddianame Erdoğan’ın ve Pelikan kümesinin baskısıyla hazırlanan bir iddianame. Ben uzun müddettir araştırıldığımı biliyordum. Hakkımda bilgi elde edilmeye çalışıldı. Sonuç elde edilmedi. Baskı ile iddianame hazırlatıldı. Düzmece bir iddianame ile karşı karşıyayız” dedi. 

Hakkında iddianame hazırlanmasının akabinde Cumhuriyet’e konuşan Çelik, hakkındaki savlara tek tek açıklık getirdi.

‘DİGİTURK İPTALİ HATA OLDU’

Hazırlanan iddianamede FETÖ ile bağının olmadığının kabul edildiğine dikkat çeken Çelik, “İddianamede FETÖ’ye yardım yaptığımı sav ediyor. Güneydoğu Gazileri için yazdığım dilekçe suçlama konusu yapılmış. Ben Oslo görüşmelerinde cürüm işlendiğini söyledim. Güneydoğu gazileri benden takviye istediler. Onların şikâyet dilekçesini hazırladım. Bu şikayet dilekçesi şu an kabahat olarak gösteriliyor. Bir avukatım. Herkesi savunabilirim” diye konuştu. Digiturk’ü iptal etmesinin de iddianamede suçlama konusu yapıldığına değinen Çelik, “Digiturk iptali basın özgürlüğünü savunmak ismine partimizin aldığı bir karardı. Hakikat bir karardı. Bende iptal ettim. Bu iptal FETÖ’ye yardım kapsamında bedellendiriliyor. Partimin öngörü ve değerlendirmelerine bağlı kalan bir üyeyim ben” sözlerini kullandı. 

İddianamede yer alan YARSAV’a yaptığı bağışa da değinen Çelik, “YARSAV’da birçok konumda misyon yaptım. Bağış yaptığım tarih 2014 HSK seçim süreciydi. Seçim sürecinde YARSAV’ın takviyeye gereksinimleri vardı. Bende dayanak oldum. Benim arkadaşlarıma yaptığım bağış. Yardım olarak bağışta bulundum. Kaçacağım bir şey olsaydı bağış yapmazdım. YARSAV örgüt kapsamında değerlendirilemeyecek bir dernektir. Misyon yaptığım yerlerden arayan hâkim savcılar bile suçlama konusu yapılıyor. Vazife yaptığım yerlerdeki Emniyet amirleri ile yaptığım görüşmeler suçlama konusu yapılmış. Konuştuğum beşerler ortasında FETÖ mağdurları da var. Bu türlü bir rezalet olmaz. Cumhurbaşkanı’nın, iddianameyi hazırlayan savcının, damat Albayrak’ın geriye dönük 10 yıllık telefon kayıtları incelensin, benden az görüşme yapmışlarsa ben tüm savları kabul edeceğim” dedi.

Seyhan Avşar/Cumhuriyet

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt