iltasyazilim
FD Üye
Kilis Kebabı
Malzemeler
Süre:45 dk 6 Kişilik
1 kg patlıcan
750 gr orta yağlı kıyma
Sıvı yağ
Tuzkarabiberyenibahar
Su
2 adet soğan
2 adet dolmalık yeşil biber
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı domtes salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
45 adet domates
hazırlanışı
Patlıcanları bol suyla yıkayın Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın
Kıymayı geniş bir kaba alın Üzerine tuz karabiber yenibahar ekleyin İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizinIzgarada arkalı önlü pişirin
Ayrı bir tencereye sıvı yağı alınKızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin Pembeleşene dek kavurun İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin Birkaç dakika kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı biber ve domates salçasını ekleyin Üzerini örtecek kadar su ilave edin
Su kaynamaya başladığında tuz karabiber yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp servis yapın
Malzemeler
Süre:45 dk 6 Kişilik
1 kg patlıcan
750 gr orta yağlı kıyma
Sıvı yağ
Tuzkarabiberyenibahar
Su
2 adet soğan
2 adet dolmalık yeşil biber
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı domtes salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
45 adet domates
hazırlanışı
Patlıcanları bol suyla yıkayın Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın
Kıymayı geniş bir kaba alın Üzerine tuz karabiber yenibahar ekleyin İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizinIzgarada arkalı önlü pişirin
Ayrı bir tencereye sıvı yağı alınKızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin Pembeleşene dek kavurun İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin Birkaç dakika kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı biber ve domates salçasını ekleyin Üzerini örtecek kadar su ilave edin
Su kaynamaya başladığında tuz karabiber yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp servis yapın