KİLO ALMAK İÇİN PÜF NOKTALARI
Muhitimizde kilo vermek isteyenlerin tersine kilo almak isteyenlerin de önümüze çıktığına tanık olmuşuzdur. Öncelikle kuvvet tüketiminin kuvvet harcamasından az olduğu durumlarda kilo alamama durumu ile karşılaşılacağını belirtmekte yarar var. Bu durumun yanı sıra kilo alamamanın birkaç sebebi olabilir: Kişi sigara içiyorsa bu durum besinlerin gerçek kokusunu ve tadını algılamasına mani olarak iştahını baskılayabilir. Bağırsak kurtları tüketilen besinleri sizinle paylaşır. Gaita (dışkı) testi ile bağırsaklarda parazit olup olmadığı test edilebilir. Bir de hormonal nedenlere bağlı olarak kilo alamama durumu gerçekleşebilir. Tiroit hormonları ve böbreküstü bezlerinin çalışma durumu bu derde yol açabilir. Ziyade kilo nasıl kalp - damar hastalıklarına yol açıyorsa, ölçüsüz zayıflık da böylesi bir sonuca, adet düzensizliklerine, kansızlığa vs yol açabilir. O nedenle kilo almak için aşağıdaki tekliflere dikkat etmekte yarar vardır:
o Asla öğün atlanmamalı, günde 6 öğün beslenilmelidir.
o Öğünler 3 ana, 3 ara öğün halinde olmalıdır. Öğün araları 2.5 saat kadar olmalıdır.
o Yemekler ne çok süratli ne de çok yavaş bir biçimde yenilmelidir.
o Ana öğünlerinizde besin çeşitliliğine kıymet veriniz. 4 temel besin kümesini kesinlikle bir arada tüketmeye çalışınız.
o Mümkünse süt - yoğurt ölçüsü artırınız.
o Süte nesquik, şeker, bal yahut tercihen pekmez ilave edebilirsiniz.
o Yoğurda toz şeker yahut pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
o Aralarda hamburger yenilmesi de elverişli olabilmektedir. Ayrıyeten yağlı tohumlar (fındık, yerfıstığı, badem, ceviz) ve kuru meyveler de kilo almaya yardımcı olurlar.
o Şekerli limonata ve taze sıkılmış meyve suları da kilo almaya yardımcı olmaktadır.
o Muhallebi üzerine 1 - 2 kaşık fındık yahut ceviz içi konulması hacim olarak bir artış sağlamazken besin içeriği ve kuvvet açısından kıymetli bir artış sağlamaktadır.
o Başkaca kabak tatlısı, meyve jölesi, komposto, hoşaf, sütlü tatlılar (dondurma, sütlaç, muhallebi, kazandibi, puding), tahin - pekmez üzere tatlılar da sağlıklı bir halde kilo almanızı sağlayacaktır.
o Makarnanın üzerine sos, peynir, yoğurt, kıyma üzere ekler yapılması kilo almaya yardımcı olabilmektedir.
o Şeker, kolesterol, tansiyon yüksekliği, karaciğer yağlanması yahut safra kesenizin alınması üzere bir meseleniz yoksa her gün bir adet haşlanmış yumurtanın beslenmenize eklenmesi yararlı olacaktır.
o Öğünlerde yağda kızartılmış, çok yağlı yemekler konum almamalıdır.
o Yiyeceklerinizi haşlama, ızgara yapma, buğulama yahut fırında pişirme usulleri ile hazırlayınız.
o Mümkünse katı margarinlerden ve tereyağından uzak durulması gerekmektedir. Tercihen zeytinyağı, mısırözü yağı, soya yağı, kanola, bitkisel karışım yağlar yahut fındık yağı üzere bitkisel likit yağlar kullanılmalıdır.
o Zayıflığın bir nedeni de ruhsal olduğu için ferah, rahat ve arı bir ortamda yemek yenilmesi gerekmektedir.
o Yalnızca yaşamak için yemeyin, biraz da yemek için yaşayınız.
o Tıkanmanıza yol açmaması ismine yemekle birlikte çok çokça likit alınmamalıdır.
o Sigarayı içiyorsanız kesinlikle bırakmalısınız.
Muhitimizde kilo vermek isteyenlerin tersine kilo almak isteyenlerin de önümüze çıktığına tanık olmuşuzdur. Öncelikle kuvvet tüketiminin kuvvet harcamasından az olduğu durumlarda kilo alamama durumu ile karşılaşılacağını belirtmekte yarar var. Bu durumun yanı sıra kilo alamamanın birkaç sebebi olabilir: Kişi sigara içiyorsa bu durum besinlerin gerçek kokusunu ve tadını algılamasına mani olarak iştahını baskılayabilir. Bağırsak kurtları tüketilen besinleri sizinle paylaşır. Gaita (dışkı) testi ile bağırsaklarda parazit olup olmadığı test edilebilir. Bir de hormonal nedenlere bağlı olarak kilo alamama durumu gerçekleşebilir. Tiroit hormonları ve böbreküstü bezlerinin çalışma durumu bu derde yol açabilir. Ziyade kilo nasıl kalp - damar hastalıklarına yol açıyorsa, ölçüsüz zayıflık da böylesi bir sonuca, adet düzensizliklerine, kansızlığa vs yol açabilir. O nedenle kilo almak için aşağıdaki tekliflere dikkat etmekte yarar vardır:
o Asla öğün atlanmamalı, günde 6 öğün beslenilmelidir.
o Öğünler 3 ana, 3 ara öğün halinde olmalıdır. Öğün araları 2.5 saat kadar olmalıdır.
o Yemekler ne çok süratli ne de çok yavaş bir biçimde yenilmelidir.
o Ana öğünlerinizde besin çeşitliliğine kıymet veriniz. 4 temel besin kümesini kesinlikle bir arada tüketmeye çalışınız.
o Mümkünse süt - yoğurt ölçüsü artırınız.
o Süte nesquik, şeker, bal yahut tercihen pekmez ilave edebilirsiniz.
o Yoğurda toz şeker yahut pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
o Aralarda hamburger yenilmesi de elverişli olabilmektedir. Ayrıyeten yağlı tohumlar (fındık, yerfıstığı, badem, ceviz) ve kuru meyveler de kilo almaya yardımcı olurlar.
o Şekerli limonata ve taze sıkılmış meyve suları da kilo almaya yardımcı olmaktadır.
o Muhallebi üzerine 1 - 2 kaşık fındık yahut ceviz içi konulması hacim olarak bir artış sağlamazken besin içeriği ve kuvvet açısından kıymetli bir artış sağlamaktadır.
o Başkaca kabak tatlısı, meyve jölesi, komposto, hoşaf, sütlü tatlılar (dondurma, sütlaç, muhallebi, kazandibi, puding), tahin - pekmez üzere tatlılar da sağlıklı bir halde kilo almanızı sağlayacaktır.
o Makarnanın üzerine sos, peynir, yoğurt, kıyma üzere ekler yapılması kilo almaya yardımcı olabilmektedir.
o Şeker, kolesterol, tansiyon yüksekliği, karaciğer yağlanması yahut safra kesenizin alınması üzere bir meseleniz yoksa her gün bir adet haşlanmış yumurtanın beslenmenize eklenmesi yararlı olacaktır.
o Öğünlerde yağda kızartılmış, çok yağlı yemekler konum almamalıdır.
o Yiyeceklerinizi haşlama, ızgara yapma, buğulama yahut fırında pişirme usulleri ile hazırlayınız.
o Mümkünse katı margarinlerden ve tereyağından uzak durulması gerekmektedir. Tercihen zeytinyağı, mısırözü yağı, soya yağı, kanola, bitkisel karışım yağlar yahut fındık yağı üzere bitkisel likit yağlar kullanılmalıdır.
o Zayıflığın bir nedeni de ruhsal olduğu için ferah, rahat ve arı bir ortamda yemek yenilmesi gerekmektedir.
o Yalnızca yaşamak için yemeyin, biraz da yemek için yaşayınız.
o Tıkanmanıza yol açmaması ismine yemekle birlikte çok çokça likit alınmamalıdır.
o Sigarayı içiyorsanız kesinlikle bırakmalısınız.