Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kilo Almanda Suçlu Besin Ekmek Mi?

Kilo Almanda Suçlu Besin Ekmek Mi?
0
49

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Birçok şahıstan “Ekmeği kestim fakat hala kilo veremiyorum”. “Ben ekmek yemiyorum neden kilo alıyorum” üzere cümleler duyuyorsunuzdur. Pekala nitekim bize kilo aldıran ya da kilo veremememize neden olan ekmek tüketmemiz mi?

Sağlıklı beslenme sürecinde ya da kilo verme sürecinde bize yardımcı bile oluyor bizim suçladığımız ekmek. Aslında bu noktada sormamız gereken 2 soru vardır;

-Hangi tıpta tüketmeliyim?

-Ne kadar tüketmeliyim?

Bu iki sorunun karşılığını gerçek formda uyguladığımızda göreceksiniz ki bizim kilo almamızın nedeni ekmek değil onu ne kadar tükettiğimiz ya da öğünlerde tabaklarımızda nasıl bir istikrar oluşturduğumuz tahminen de ben hayır diyemem ayıp olur diyerek aldığımız ikramlar.

Ekmek tüketmiyorum diyoruz lakin börek, makarna, pilav, mısır üzere yiyecekleri bol bol tüketiyorsak şayet aslında ekmek tüketiyoruz. Nasıl mı? Bu belirttiğim besinler ekmek kümesinde yer alır ve porsiyon ve sıklığına dikkat edilmediğinde kalorileri de yüksek olabileceği için tartıya artı yansır.

Birçok çalışmada, tam tahıl tüketimi ile kardiyovasküler hastalık, kanser, tip II diyabet ve obezite üzere birçok kronik hastalık riskinin azaltıldığı gösterilmektedir. Besleyiciliği yüksek olan buğdayın öğütülmesiyle kepek ve öz kısmının ayrılması, birçok besin öğesinde değerli kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle tüketmemenizi gerektiren bir hastalığınız yok ise tam tahıl, tam buğday üzere ekmekleri tercih etmek gerekir. Tam tahıllı ekmeklerin lif oranı yüksek olduğu için tokluk hissi sağlar dolayısı ile kan şekerinin de istikrarda kalmasına yardımcı olur ve bağırsak sıhhatimizi da olumlu tesirler.

Türk yemek kültüründe hayli değerli bir yere sahip olan ekmeğin tüketim ölçüsünde da dikkatli olmak gerekiyor. Bir öğünde bir ekmek değil bireyden bireye nazaran ölçü değişmek ile birlikte yaklaşık 1-2 dilim ekmek kâfi olur. Makarna, pilav üzere yiyeceklerle birlikte ekmek tüketmemek gerekir.

Kısaca kilo vermek istediğimizde ya da kilomuzu sabit tutmak istediğimizde bir besini hatalı ilan edip sağlıklı olarak nitelendirdiğimiz kuru meyve, kuruyemiş üzere besinlerin porsiyonlarına dikkat etmemek de sizi gayeye ulaştırmaz. Her vakit tabağınızda istikrara değer vermelisiniz. Kıymetli olan tüketim sıklığı ve porsiyon denetimi sağlayabilmektir. Siz de bunu alışkanlık olarak oturttuğunuz da istediğiniz amaca ulaşmış olursunuz.

858,468Konular
981,196Mesajlar
29,542Kullanıcılar
abcalcioSon üye
Üst Alt