Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kim Kardashian, Kyle Jenner... Instagram tepkiler sonrası geri adım atıyor!

Kim Kardashian, Kyle Jenner... Instagram tepkiler sonrası geri adım atıyor!
0
127

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
kim-kardashian-kyle-jenner-instagram-tepkiler-sonrasi-geri-adim-atiyor-aoGT.jpg

Kullanıcılarından gelen yansılar sonrasında Instagram, birtakım büyük değişikliklerden geri adım atıyor. Toplumsal medya devi geçen ay, fotoğraflar ve görüntüler için tam ekran gösterimi test etmeye başlamıştı. Lakin geri dönüşler büyük yansılar içeriyordu.

Instagram Lideri Adam Mosseri, Platformer'a testin önümüzdeki birkaç hafta içinde sona ereceğini söyledi. Mosseri, "Yeni dizaynlar konusunda beşerler hayal kırıklığına uğradı ve geri dönüşler mükemmel değil" dedi ve ekledi: "Bu yüzden orada büyük bir geri adım atmamız, yine düşünmemiz ve nasıl ilerlemek istediğimizi bulmamız gerekiyor."

Yeni karar nazaran, tam ekran gösterim şimdilik rafa kalkacak ve gördüğünüz önerilen içeriğin düzeyi en azından süreksiz olarak azaltılacak. "Alanınızda daha evvel takip etmediğiniz bir şey keşfetmenizi istiyoruz lakin tekliflerimiz mükemmel olmalı" diyen Mosseri, kelamlarına "gördüğüne sevinmiş olmalısın. Ve bunu şu anda becerebildiğimizi düşünmüyorum" diyerek devam etti.

Mosseri tekrar de uygulamada önerilen gönderilerin yaygınlığını savunmaya devam ediyor ve içerik oluşturucuların kendi kitlelerini oluşturmalarına yardımcı olmak için kıymetli olduklarını tez ediyor.

Çarşamba günü gelir toplantısında Meta CEO'su Mark Zuckerberg, insanların Facebook'ta gördüğü gönderilerin yaklaşık yüzde 15'inin (ve hatta Instagram'da daha fazlasının) algoritmalar tarafından önerildiğini söyledi. Önerilen gönderilerin hacminin önümüzdeki yıl içinde iki katına çıkmasını amaçladıklarını da kelamlarına eklemişti.

Instagram, TikTok ile rekabet etmek ve fotoğraflardan görüntülere geçişle çaba etmek için tam ekran beslemeyi ve daha fazla sayıda önerilen gönderiyi hayata geçirmek istiyor. İnsanların Reels'i izlemek için harcadıkları vakit son çeyrekte yüzde 30 arttı ve Mosseri, kullanıcıların kademeli olarak görüntüyü benimsemelerinin "yıllardır gördüğümüz bir paradigma değişimi" olduğunu söylüyor.

Yine de birçok kişi tam ekran değişikliğine isyan etmiş durumda. Kylie Jenner ve Kim Kardashian üzere yüksek profilli kullanıcılar bu hafta Meta'ya "Instagram, Instagram'ı yine tasarla" davetinde bulundu.