iltasyazilim
FD Üye
Kımalı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 kg un
*Su
*Tuz
İç harcı:
*500 gr kıyma
*1 adet soğan
*Tuz, karabiber
Üstüne:
*1 yumurta
*1 kaşık yoğurt
Kımalı El Açması Börek Tarifi Yapılışı Un, tuz ve su ile hamur hazırlanır, Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğranmış soğan ilave edilir, bir süre daha kavurup karabiber ve tuz ilave edilir, soğumaya bırakılır Hamurdan 8 eder beze yapılarak her biri tabak büyüklüğünde açılır ve sıvı yağ yada tereyağ ile yağlanır, 20 dakika bekletilir, tezgahın üstünde elle kenarlarından çekilerek açılır harç konularak rulo yapılır ve üstüne yumurta yoğurt karışımı sürülüp fırınlanır
*1 kg un
*Su
*Tuz
İç harcı:
*500 gr kıyma
*1 adet soğan
*Tuz, karabiber
Üstüne:
*1 yumurta
*1 kaşık yoğurt
Kımalı El Açması Börek Tarifi Yapılışı Un, tuz ve su ile hamur hazırlanır, Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğranmış soğan ilave edilir, bir süre daha kavurup karabiber ve tuz ilave edilir, soğumaya bırakılır Hamurdan 8 eder beze yapılarak her biri tabak büyüklüğünde açılır ve sıvı yağ yada tereyağ ile yağlanır, 20 dakika bekletilir, tezgahın üstünde elle kenarlarından çekilerek açılır harç konularak rulo yapılır ve üstüne yumurta yoğurt karışımı sürülüp fırınlanır