Asya mutfağının meşhur lezzetlerinden kimchi, acı ve turşu sevenlerin gözdesi olmaya geliyor!
Kimchi Tanımı
Materyaller;
1 adet Çin marulu (1,5-2 kg)
Yarım su bardağı deniz tuzu
1 adet havuç
4 adet yeşil soğan
Ezme için:
6 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet elma
Bir kesim zencefil
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı balık sosu
1 çay bardağı hafif acı pul biber
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
Kimchinin Hazırlanışı
Bıçak yardımıyla marulu keserek küçük kesimlere ayırın. Doğrayıp yıkadıktan sonra derin bir kabın içerisine koyup üzerine deniz tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Daha sonra suyunu bırakması için 1 saat kadar bekletin. Suyunu saldıktan sonra tuzundan arındırmak için süzgeç yardımıyla yıkayın. Ezmesi için; tüm gereçleri robota aktararak püre haline gelene kadar doğrayın. Marulları, rendelenmiş havucu ve verev kestiğiniz yeşil soğanları bir kabın içerisine alarak üzerine hazırladığınız ezmeyi dökün ve karıştırın. Karışımı kavanozlara boşaltın. Ağızlarını kapatıp oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin ve 1 hafta boyunca buzdolabında bekletin.