Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kimchi Tarifi: Kore'nin Meşhur Turşusu Kimchi Nasıl Yapılır?

Kimchi Tarifi: Kore'nin Meşhur Turşusu Kimchi Nasıl Yapılır?
0
119

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
s-81668498398672b7b8dc30c94ece4bc2ab6c884f.jpg


Asya mutfağının meşhur lezzetlerinden kimchi, acı ve turşu sevenlerin gözdesi olmaya geliyor!


Kimchi Tanımı



s-48911ca1624c7d4cc05dbeef31c46dfb8334f4bc.jpg
Materyaller;

  • 1 adet Çin marulu (1,5-2 kg)

  • Yarım su bardağı deniz tuzu

  • 1 adet havuç

  • 4 adet yeşil soğan
Ezme için:

  • 6 diş sarımsak

  • 1 adet soğan 

  • 1 adet elma

  • Bir kesim zencefil

  • 2 tatlı kaşığı şeker

  • 1 çay bardağı balık sosu

  • 1 çay bardağı hafif acı pul biber

  • Yarım su bardağı su

  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
Kimchinin Hazırlanışı


s-bb4b34fd1907105259e9a3d63417f1e25aa5c168.jpg
Bıçak yardımıyla marulu keserek küçük kesimlere ayırın. Doğrayıp yıkadıktan sonra derin bir kabın içerisine koyup üzerine deniz tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Daha sonra suyunu bırakması için 1 saat kadar bekletin. Suyunu saldıktan sonra tuzundan arındırmak için süzgeç yardımıyla yıkayın. Ezmesi için; tüm gereçleri robota aktararak püre haline gelene kadar doğrayın. Marulları, rendelenmiş havucu ve verev kestiğiniz yeşil soğanları bir kabın içerisine alarak üzerine hazırladığınız ezmeyi dökün ve karıştırın. Karışımı kavanozlara boşaltın. Ağızlarını kapatıp oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin ve 1 hafta boyunca buzdolabında bekletin.
 
858,496Konular
981,798Mesajlar
29,864Kullanıcılar
sami2010Son üye
Üst Alt