Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kime Emanet, Neden İhanet?

0
229

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Kazım Şen

Tohum toprağa, toprak suya, su da buluta emanet değil midir? Yavru yuvaya, yuva da anaya emanet değil midir? Onların hic emanete ihanet ettiği gorulmuş mudur?

Bir soz vardır; “Emanete ihanet edilmez diye Bize bırakılanın uzerine titremek, sanki kendimizinmiş gibi korumaya calışmak gerekmez mi? Allah'ın ResUlu emanete ihaneti nifak saymıştır Bizde kaldığı surece emaneti bırakıldığı gibi tutmamak, ozune zarar gelmesine yol acmak emanete bırakılana ihanetin ta kendisidir

Tohum toprağa, toprak suya, su da buluta emanet değil midir? Yavru yuvaya, yuva da anaya emanet değil midir? Onların hic emanete ihanet ettiği gorulmuş mudur?

Oyleyse ey delikanlı! Sen sana emanet edilen şeyleri ne oranda muhafaza ediyorsun Hic duşundun mu emanet ehli misin, yoksa ihanet cukuruna cok yakın mısın? Uzerine duşen vazifeyi layıkıyla yapıyor musun? Bugun emanet aldığın şeyleri yarın teslim zamanı geldiği ana kadar aynıyla koruyor, bunun icin mucadele veriyor musun?

Cephede kanlar icinde son anlarını yaşarken, vucudundan kanlı kurşunu cıkarıp Arkadaşım, şunu al oğluma emanet et Ben yaşadığım muddetce vazifemi yaptım, İnandığım mukaddesler uğruna can veriyorum Senden de bunun hakkını vermeni istiyorum dediğimi iletdiyerek son nefesini veren şehidin verdiği mukaddes kurşunu ne yaptın? Aldığın emanetin şuurunda mısın? Sutcu İmamın iki bacımızın yaşmağını aldılar diye Maraş'ı kana bulayan celaliyetini, Şahin Beyin Antepteki kukreyişini unuttun mu?

Yoksa, yoksa Hadi canım sen de, benden başka bu emanetin bırakılacağı kişi kalmadı mıdiyorsun? Sen sen olduğunun idrakinde, sen sana bırakılanın kutsiyetini anlayamayacak hallere mi duştun!

Arkadaş; gul de, bulbul de; bağ da, bahcıvan da; bu vatan da, hatta ve hatta yuzyıllarca atalarımın bayraktarlığını yaptığı şeyler de sana emanet Devraldığın sorumluluğu omuzlarında hissetmiyor musun? Oyleyse şoyle bir duşun ve silkelen

Zaman geciyor Zaman daralıyor Zaman ilerlemekte Zamanı durduramazsın Zamanı zaman yapan sen değilsin Fakat zamanı geldiğinde sana soracaklar: “Sana verdiğimiz emanetleri ne yaptın? diye Ve senden sonrakiler de “Bize neyi emanet bırakıyorsun, hani nerede? diyecekler Ne cevap vereceksin, ne diyeceksin?

Arkadaş; bir donum noktasında olduğunu sen de biliyorsun Şu halde daha gec kalmadan sana bırakılan emanetlere lakayt kalma Sen, senin icin bırakılan emanetleri al Onlar senindir Yoksa bunun şuurunda değil misin? Onlar senin ozundur, mayandır Sen şu an emanet edilensin

Bizim kitabımızda emanete ihanet var mı? Kime emanet edildi? Sana, bana, bize Oyle ise bize bırakılan emanete sahip cıkalım Yoksa ihanet etmiş olmaz mıyız? Bize hain demezler mi?

858,497Konular
982,122Mesajlar
30,080Kullanıcılar
aloshaeSon üye
Üst Alt