Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kimler Aldandı

Kimler Aldandı
0
180

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Hele bir anlatıver Guzel Dost! Kimler aldandı?

Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı!
Cunku Kur'an şoyle anlattı: ‘Allah tarafından hic hesaba katmadıkları karşılarına cıkıverdi' Zumer SUresi, 47

Bir daha soyleyiver başka kimler aldandı?

Olum yokmuş gibi yaşayan dunyaperest aldandı! Zira Kur'an turrayı şoyle bastı: ‘Her nerede olursanız olunuz olum size yetişir! Velev eflake ser cekmiş surlarda bulunun!' Nisa Suresi, 78 ***
Guzel Dost! Anlat bana daha kimler aldandı?
Ameline guvenen abid aldandı! Cunku Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam şoyle ferman buyurdu: Zinhar aldanmayın! Hic kimse ameli ile kurtulamaz! Soruldu: Sen de mi Ya Rasulallah? Cevap verdi: Evet ben de!

Goster bana Can Sevgili! Daha kimler aldandı?
Kendini hak yolunda sanıp, kılını dahi kıpırdatmayanlar aldandı! ‘Allah gayret gosterip cihad edenlere, olduğu yere mıhlanıp kalanların cok uzerinde bir ecri azim ihsan etmiştir' Nisa SUresi, 95

Avaz et Hatip avaz, ta ki herkes duysun! Hele hele kimler aldandı?
Nasıl desem bilmem ki namazsız aldandı! Hele bir baksan ya Kur'an nasıl anlattı: 'Ashabı yemin Cennetten seslenip mucrimlere soruyorlar, sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu? diye Onlar da diyorlar: Biz namaz kılanlardan değildik…' Muddessir SUresi, 3943

Kim ozcanını yaktı, kimler aldandı?
‘Ben bundan sonra kurtulmam' diyen me'yus aldandı! ‘De ki; Gunah işlemek suretiyle oznefisleri aleyhine israf etmiş kullarım! Allahın rahmetinden umidi kesmeyin, cunku Allah butun gunahları mağfiret buyurur Şuphesiz o oyle gafur, oyle rahim Onun icin umidi kesmeyin de başınıza azab gelmeden evvel tevbe ile Rabb ’inize dehalet edin ve ona halis Muslumanlık yapın, sonra kurtulamazsınız!' Zumer SUresi, 5354

Anlat anlat daha kimler aldandı?
‘Bakma! Benim kalbim temiz' diyen amelsiz aldandı! ‘Yemin olsun ki zamana! İnsan mutlak husranda Ancak şunlar mustesna: Onlar iman edip salih amel işlediler!' Asr SUresi, 13

Deyiver bana başka kim aldandı?
‘Goreceksin biz nice hacıhocadan once gireriz cennete!' diyen nadan aldandı! ‘Şuphesiz korunan muttekıler icindir Rabblerinin katında na'im cennetleri Artık muslimleri mucrimler gibi kılar mıyız? Neniz var? Nasıl hukmediyorsunuz? Yoksa size mahsus bir kitap var da onda şu dersi mi okuyorsunuz?' Kalem SUresi, 3437 ***
Bahseer Hatip! Daha kim aldandı?
‘Bu da bir şey mi canım, millet neler işliyor' diyen gunahkar aldandı! ‘Ona kendi kazandığı, size de kendi kazandığınız Siz onların amellerinden sorulacak değilsiniz' Bakara SUresi, 134 Lakin ‘Şuphe yok butun yaptıklarınızdan mesul tutulacaksınız!' Nahl SUresi, 93

Anlatıver Dostum! Daha kim aldandı?
‘Benim babam da hacı' diyen evlat aldandı! Cunku baksana dalgalar arasındaki inkarcı oğlu icin yalvaran Nuh peygambere ne denildi: ‘Ey Nuh! O senin ailenden değil; cunku o, durust iş yapan temiz bir insan değildi O halde hakkında kesin bilgin olmayan bir şeyi Benden isteme Onun kurtulması icin dua ederek cahil bir iş yapmandan seni sakındırırım' Hud SUresi, 46

Haber et Hatip haber! Başka kim aldandı?
‘Ben gıybet etmiyorum ki, olanı soyluyorum' diyen aldandı! Zira Efendimiz bir gun soruverdi: ‘Bilir misiniz gıybet nedir? ’ diye Ashab, Allah ve RasulU daha iyi bilir, dediler Efendimiz, kardeşini beğenmiyeceği şekilde anmandır, buyurdular Soruldu: Ya soylediğimiz şey onda varsa? Cevap verdi Efendimiz: Eğer varsa onu gıybet ettin demektir Şayet soylediğin onda yoksa, bu zaman da ona iftira ettin demektir

Daha kim yandı, kimler aldandı?
‘İşlediysek biz işledik; azabını ceker diyetini oderiz' diyen bedbaht aldandı! ‘Yemin olsun! Rabbinizin azabından onlara velev bir nefha, bir kıvılcım dokunuverse VAY BİZLERE derler!' İsra SUresi, 21

Vah Nasih vah! Demek bunca insan aldandı! Guzel dost! Bir bilsen daha kimler aldandı!

SEShttp:wwwfiledencomfiles20085221924437huzzamwmaSES