Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kimler Aldandı

Kimler Aldandı
0
163

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hele bir anlatıver Güzel Arkadaş! Kimler aldandı?

Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı!
Çünkü Kur'an şöyle anlattı: ‘Allah kadar hiç hesaba katmadıkları karşılarına çıkıverdi' Zümer Sûresi, 47

Yeniden söyleyiver başka kimler aldandı?

Ölüm yokmuş gibi yaşamış dünyaperest aldandı! Zira Kur'an turrayı şöyle bastı: ‘Her nerede olursanız olunuz ölüm size yetişir! Velev eflake ser çekmiş surlarda bulunun!' Nisa Suresi, 78 ***
Güzel Arkadaş! Anlat bana daha kimler aldandı?
Ameline güvenen abid aldandı! Çünkü Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam şöyle ferman buyurdu: Zinhar aldanmayın! Hiç kimse ameli ile kurtulamaz! Soruldu: Sen de mi Ya Rasulallah? Yanıt verdi: Evet ben de!

Göster bana Can Sevgili! Daha kimler aldandı?
Kendini hak yolunda sanıp, kılını dahi kıpırdatmayanlar aldandı! ‘Allah çaba gösterip cihad edenlere, olduğu yere mıhlanıp kalanların fazla üstünde bir ecri azim ihsan etmiştir' Nisa Sûresi, 95

Avaz et Hatip avaz, ta ancak herkes duysun! Hele hele kimler aldandı?
Nasıl desem bilmem ancak namazsız aldandı! Hele bir baksan ya Kur'an nasıl anlattı: 'Ashabı ant Cennetten seslenip mücrimlere soruyorlar, sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu? diye Onlar da diyorlar: Biz namaz kılanlardan değildik…' Müddessir Sûresi, 3943

Kim özcanını yaktı, kimler aldandı?
‘Ben bundan sonra kurtulmam' diyen me'yus aldandı! ‘De ki; Günah dağlamak suretiyle öznefisleri aleyhine müsriflik etmiş kullarım! Allahın rahmetinden ümidi kesmeyin, çünkü Allah bütün günahları mağfiret buyurur Şüphesiz o böylece gafur, pek rahim Onun için ümidi kesmeyin de başınıza azab gelmeden evvel tevbe ile Rabb ’inize dehalet edin ve ona halis Müslümanlık yapın, sonradan kurtulamazsınız!' Zümer Sûresi, 5354

Anlat anlat daha kimler aldandı?
‘Bakma! Benim kalbim pak' diyen amelsiz aldandı! ‘Yemin olsun ama zamana! İnsan mutlak hüsranda Oysa şunlar müstesna: Onlar iman edip salih amel işlediler!' Asr Sûresi, 13

Deyiver bana diğer kim aldandı?
‘Göreceksin biz nice hacıhocadan önce gireriz cennete!' diyen nâdan aldandı! ‘Kuşkusuz korunan müttekıler içindir Rabblerinin katında na'im cennetleri Artık müslimleri mücrimler gibi kılar mıyız? Neniz var? Nasıl hükmediyorsunuz? Yoksa size bilerek bir kitap var da onda şu dersi mi okuyorsunuz?' Kalem Sûresi, 3437 ***
Bahseer Konuşmacı! Daha kim aldandı?
‘Bu da bir şey mi canım, ırk neler işliyor' diyen günahkar aldandı! ‘Ona kendi kazandığı, size de kendi kazandığınız Siz onların amellerinden sorulacak değilsiniz' Bakara Sûresi, 134 Lakin ‘Tereddüd değil tüm yaptıklarınızdan mesul tutulacaksınız!' Nahl Sûresi, 93

Anlatıver Dostum! Daha kim aldandı?
‘Benim babam da hacı' diyen evlat aldandı! Çünkü baksana dalgalar arasındaki inkarcı oğlu için yalvaran Nuh peygambere ne denildi: ‘Ey Nuh! O senin ailenden değil; çünkü o, dürüst iş yapan pak bir insan değildi O halde hakkında emin bilgin olmayan bir şeyi Benden isteme Onun kurtulması için dua ederek cahil bir iş yapmandan seni sakındırırım' Hud Sûresi, 46

Haber et Hatip haber! Diğer kim aldandı?
‘Ben gıybet etmiyorum fakat, olanı söylüyorum' diyen aldandı! Zira Efendimiz bir gün soruverdi: ‘Bilir misiniz gıybet nedir? ’ diye Ashab, Allah ve Rasulû daha iyi bilir, dediler Efendimiz, kardeşini beğenmiyeceği şekilde anmandır, buyurdular Soruldu: Ya söylediğimiz şey onda varsa? Cevap verdi Efendimiz: Eğer varsa onu gıybet ettin demektir Olur Ya söylediğin onda yahut, bu süre da ona kötüleme ettin demektir

Daha kim yandı, kimler aldandı?
‘İşlediysek biz işledik; azabını çeker diyetini öderiz' diyen bedbaht aldandı! ‘Yemin olsun! Rabbinizin azabından onlara velev bir nefha, bir kıvılcım dokunuverse VAY BİZLERE derler!' İsra Sûresi, 21

Vah Nâsih vah! Çağrıda Bulunmak bunca insan aldandı! Güzel dost! Bir bilsen daha kimler aldandı!

SEShttp:wwwfiledencomfiles20085221924437huzzamwmaSES *