nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Alkali perhiz, vücuda zararlı asitli yiyecekleri azaltıp alkali besinleri artırarak vücudun PH seviyesini dengede tutmayı amaçlıyor Peki, bu diyeti kimler yapabilir?
Alkali diyet, vücuda zararlı asitli yiyecekleri azaltmaya dayanır Her besinin kendine ait bir PH değeri vardır, bu değerinde besinlerin asidik veya alkali olduğuna göze çarpan eder Her beslenme vücutta sindirime uğradıktan daha sonra hücrenin kimyasını asit ya da alkali değere çevirir
111
Sindirildikten daha sonra hücreleri alkaliye dürüst yönlendirecek bir gıda tarzının benimsenmesine ‘alkali beslenme ’ veya ‘alkali perhiz ’ denir Bu yaklaşımı savunanlar asitli yiyecekleri azaltıp alkali besinleri artırarak vücudun PH seviyesini dengede tutmayı amaçlar
211
Asitli yiyecekler kendi aralarında üçe ayrılır:
Eksik asitli besinler: İnek sütü yoğurdu, kaymak, tereyağı, yumurta sarısı, kuzu eti, hindi eti, tavuk, sakatatlar, portakal, ananas, elma, dut, papaya, nar, beyaz üzüm, mandalina, olgun muz, mandalina, fındık, ceviz, buğday ruşeymi, tam tahıllı ekmek, kestane, mısır
311
Orta asitli besinler: Dana eti, organ etleri, deniz ürünleri, hazır yoğurt, kuru meyveler, siyah dere, Türk kahvesi, ketçap, mayonez, hardal, ayçiçek yağı, darı, pamuk yağı, darı unu, arpa, yulaf, çavdar, fıstık
411
Alkali diyet, vücuda zararlı asitli yiyecekleri azaltmaya dayanır Her besinin kendine ait bir PH değeri vardır, bu bedel besinlerin asidik ya da alkali olduğuna işaret eder Her besin vücutta sindirime uğradıktan sonradan hücrenin kimyasını asit ya da alkali değere çevirir
Sindirildikten daha sonra hücreleri alkaliye doğru yönlendirecek bir besin tarzının benimsenmesine ‘alkali besin ’ ya da ‘alkali diyet ’ denir Bu yaklaşımı savunanlar asitli yiyecekleri azaltıp alkali besinleri artırarak vücudun PH seviyesini dengede tutmayı amaçlar
Asitli yiyecekler kendi arasında üçe ayrılır:
Az asitli besinler: İnek sütü yoğurdu, kaymak, tereyağı, yumurta sarısı, kuzu eti, hindi eti, tavuk, sakatatlar, portakal, ananas, elma, dut, papaya, nar, beyaz üzüm, mandalina, olgun muz, mandalina, fındık, ceviz, buğday ruşeymi, bütün tahıllı ekmek, kestane, darı
Orta asitli besinler: Dana eti, organ etleri, deniz ürünleri, hazırlanmış yoğurt, kuru meyveler, siyah nehir, Türk kahvesi, ketçap, mayonez, hardal, ayçiçek yağı, mısır, pamuk yağı, darı unu, arpa, yulaf, çavdar, fıstık
Alkali diyet, vücuda zararlı asitli yiyecekleri azaltmaya dayanır Her besinin kendine ait bir PH değeri vardır, bu değerinde besinlerin asidik veya alkali olduğuna göze çarpan eder Her beslenme vücutta sindirime uğradıktan daha sonra hücrenin kimyasını asit ya da alkali değere çevirir
111
Sindirildikten daha sonra hücreleri alkaliye dürüst yönlendirecek bir gıda tarzının benimsenmesine ‘alkali beslenme ’ veya ‘alkali perhiz ’ denir Bu yaklaşımı savunanlar asitli yiyecekleri azaltıp alkali besinleri artırarak vücudun PH seviyesini dengede tutmayı amaçlar
211
Asitli yiyecekler kendi aralarında üçe ayrılır:
Eksik asitli besinler: İnek sütü yoğurdu, kaymak, tereyağı, yumurta sarısı, kuzu eti, hindi eti, tavuk, sakatatlar, portakal, ananas, elma, dut, papaya, nar, beyaz üzüm, mandalina, olgun muz, mandalina, fındık, ceviz, buğday ruşeymi, tam tahıllı ekmek, kestane, mısır
311
Orta asitli besinler: Dana eti, organ etleri, deniz ürünleri, hazır yoğurt, kuru meyveler, siyah dere, Türk kahvesi, ketçap, mayonez, hardal, ayçiçek yağı, darı, pamuk yağı, darı unu, arpa, yulaf, çavdar, fıstık
411
Alkali diyet, vücuda zararlı asitli yiyecekleri azaltmaya dayanır Her besinin kendine ait bir PH değeri vardır, bu bedel besinlerin asidik ya da alkali olduğuna işaret eder Her besin vücutta sindirime uğradıktan sonradan hücrenin kimyasını asit ya da alkali değere çevirir
Sindirildikten daha sonra hücreleri alkaliye doğru yönlendirecek bir besin tarzının benimsenmesine ‘alkali besin ’ ya da ‘alkali diyet ’ denir Bu yaklaşımı savunanlar asitli yiyecekleri azaltıp alkali besinleri artırarak vücudun PH seviyesini dengede tutmayı amaçlar
Asitli yiyecekler kendi arasında üçe ayrılır:
Az asitli besinler: İnek sütü yoğurdu, kaymak, tereyağı, yumurta sarısı, kuzu eti, hindi eti, tavuk, sakatatlar, portakal, ananas, elma, dut, papaya, nar, beyaz üzüm, mandalina, olgun muz, mandalina, fındık, ceviz, buğday ruşeymi, bütün tahıllı ekmek, kestane, darı
Orta asitli besinler: Dana eti, organ etleri, deniz ürünleri, hazırlanmış yoğurt, kuru meyveler, siyah nehir, Türk kahvesi, ketçap, mayonez, hardal, ayçiçek yağı, mısır, pamuk yağı, darı unu, arpa, yulaf, çavdar, fıstık