Kimler meslek güvenliği uzmanı olabilir ? Meslek güvenliği uzmanı kimler olabilir, sosyal güvenlik uzmanı nasıl olunur ? 21 Aralık 2019 tarihinde bildiğiğiniz üzere Meslek Emniyet yani Sosyal Güvenlik uzmanı almak için ırk sınava girdiler ve bizde bunu İsg imtihan soru cevapları konumuzda sizlere bildirdik Peki kimler iş güvenliği uzmanı olabilir ? sorusunun net bir cevabı var mı ? Kimler uzmanlığı hakediyorlar bütün olarak istenilen meziyetler neler merak ediyor musunuz ? Iş güvenliği uzmanı yapabilmek için belirtilmiş bölümlerden mezun elde etmek gerekiyor ? Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi mezunu olanlar, Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olanlar, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümü mezunu olanlar, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümü mezunu olanlar, Iş Sağlığı ve iş güvenliği Iş Yüksek Okulu mezunu olanlar Üniversitelerin bu bölümlerinden mezun olan arkadaşlar iş güvenliği uzmanlığı eğitimi alabilirler Meslek Güvenliği Uzmanlığı eğitimi nasıl oluyor ? Meslek güvenliği Eğitimi (ÇSGB) göre yetkilendirilmiş işyeri hekimliği ve meslek güvenliği uzmanlığı eğitimi veren kurumlardan alınıyor ( Eğitim olmak isteyen arkadaşlar irtibat sayfasında benimle irtibat kurabilirsiniz) Eğitim 90 saati uzakta ( İnternet üzerinden ) 90 saati yüz yüze ( örgün eğitim ) 40 saat dilekçe eğitimi ( staj ) olmak üzere toplamda 220 saatlik bir eğitim dilimini kapsıyor Meslek güvenliği uzmanlığı eğitimini tamamladıktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı göre yılda iki kez yapılan sınava girmeye yargı kazanıyorsunuz Bu sınavların birisi Eylül – Ekim aylarında diğeri ise Nisan Mayıs ayları aralarında yapılıyor Meslek güvenliği uzmanlığı sınavı, Ankara da merkezi imtihan olarak düzenleniyor ve 100 sorudan oluşan, şimdiden seçmeli ( 4 şıklı ve yanlışlar doğruları götürmüyor ) bir sınav şeklinde gerçekleştiriliyor Iş güvenliği imtihan sorularını Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde oluşturulan bir kurul hazırlıyor Meslek güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı edebilmek için 70 puan elde etmek gerekiyor sonra belgeniz size gönderiliyor