Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kimler Kurban Kesmekle Yukumludur?

Kimler Kurban Kesmekle Yukumludur?
0
528

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Kurban Kesmek dinimizin emirlerinden biridirKurban kesmek kimlere vaciptir kimler kurban kesmekle yukumludur bu konu hakkında yazımızda kısa bilgiler bulabilirsiniz

Mukim olan, akıllı, buluğa ermiş, hur ve Musluman erkeğin ve kadının, ihtiyac eşyasından fazla nisap miktarı malı veya parası varsa, Kurban bayramı icin niyet ederek, belli gunlerde, kurban kesmeleri vaciptirKarı kocadan hangisi zengin ise kurbanı o keser, ikisi zengin ise ikisi de keser, Fakir, kurban kesmek zorunda değildir ama keserse cok buyuk sevabı vardır

Kurban kesmek icin musluman olmak akıllı olmak hur olmak ergenlik cağına gelmiş olmak nisap miktarı mala sahip olmaktır8018 gr altın nisap miktarıdırBu nisap miktarı altına sahip olan bir kişi Kurban Kesmekle yukumludurKurban Allahın verdiği nimetlere karşı bir şukurdur

Son düzenleme:

Similar threads

Kurban Kesmek dinimizin emirlerinden biridirKurban kesmek kimlere vaciptir kimler kurban kesmekle yükümlüdür bu konu hakkında yazımızda kısa bilgiler bulabilirsiniz ALT :wwwlarcomupluploadskurbankesmekkimlerevaciptir52716kurbankesmekkimlerevaciptir52716ALT Mukim olan, zeki, büluğa ermiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Kurban Kesmek Kimlere Vaciptir? imageskurbankesmekkimlerevaciptir5ae008e1d9476 Kurban hususunda bilmediğimiz cok şey olduğunu oğrendim bugun ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedimOrneğin ben bir evde bir kişinin Kurban kesmesinin yeterli olduğunu biliyordum şimdiye kadarFakat bugun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
kurban kesmenin şartları nelerdir? kurban kesmenin hukmu, kurban kesmenin şartları * Kurban kesecek kimsenin: Musluman, hur ve yolculuk halinde bulunmayıp mukim olması, nisab miktarı mala sahip olması gerekir * Akıllı ve bulUğa ermiş olma şartı konusunda ihtilaf vardır İmam Azam ve İmam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Kurban kesecek kimsenin: Musluman, hur ve yolculuk halinde bulunmayıp mukim olması, nisab miktarı mala sahip olması gerekir Akıllı ve bulUğa ermiş olma şartı konusunda ihtilaf vardır İmam Azam ve İmam EbU YUsuf'a gore kurban kesmekle mukellef olmak icin akıllı ve bulUğa ermiş olmak şartı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
Kurban Kesmek Kimlere Vaciptir? Kurban hususunda bilmediğimiz çok şey olduğunu öğrendim bugün ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedimÖrneğin ben bir evde bir kişinin Kurban kesmesinin tatmin edici olduğunu biliyordum şimdiye kadarFakat bugün öğrendim oysa Kurban erkeğe vacip olduğu gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
218
858,523Konular
981,269Mesajlar
31,126Kullanıcılar
redepraSon üye
Üst Alt