Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kimyasal işleme maruz kalan besinleri nasıl anlarız?

Kimyasal işleme maruz kalan besinleri nasıl anlarız?
0
70

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kimyasal_isleme_maruz_kalan_besinleri_nasil_anlariz_kimyasal_isleme_maruz_kalan_besinleri_anlamanin_puf_noktalari_1593420621_9464.jpg

Mevsiminde olmadığı halde tezgahlarda yerini alan meyve sebzeler kimyasal işleme maruz kalabiliyor. Besinleri diri tutmak için birçok işlem yapılmaktadır. Günlük hayatta mutlaka tüketmemiz gereken besinlerin bazı işlemlere maruz kalıp kalmadığını anlamak için birkaç püf nokta bulunmakta. İşte detaylar...

Bütün meyve ve sebzeleri sağlığımızı iyi geldiği için tüketmemiz gerekiyor. Tezgahlarda yerini alan meyve ve sebzelerin uzun süre dayanması ve çürümemesi için bu besinlere bazı kimyasal işlemler uygulanmakta.  Kullanılan çeşitli maddeler meyve ve sebzelerde bazı şekillerde belli oluyor. Besinlerde kimyasal işlemlere maruz kalanları anlamak için birkaç püf noktası bulunmakta. İşte detaylar:

wjcJA_1593420675_9933.jpg

PATATES

orwkV_1593418670_4223.jpg

Patatesin içinde kararmalar olması ve küçük küçük yumruların olması çok fazla kimyasal işleme maruz kaldığını gösteriyor olabilir.

DOMATES

CzSIA_1593420914_3392.jpg

Çok fazla tüketilen domatesin kimyasal ilaca maruz kalıp kalmadığını anlamak çok kolay. Normal şartlarda domates sadece yazın tüketilmesi gerekir. Kış aylarında tüketilen domates sağlık açısından zararlı olabilir. Domatesin kabuğunu yapay ve bariz bir şekilde beyaz çizgilerin olduğunu görüyorsanız bu domatesin içinde nitrik asit bulunmakta.

SALATALIK

YZDFG_1593421373_1253.jpg

Salatalıkta domates gibi sadece mevsiminde tüketilmesi gereken besinlerden. Salatalığın içinde çekirdek bulunmuyorsa ve yumuşaksa buda tüketilmesi açısından büyük risk taşımakta.

BALKABAĞI

vdRE8_1593421602_8045.jpg

Normalde kış mevsiminde tüketilen sofraların baş tacı olan bal kabağı da kimyasal ilaca maruz kalabiliyor. Eğer kabağın dış kısmı pürüzsüz bir şekildeyse ilaca maruz kalmamış olduğu bilinmektedir. Kabağın dışı eğer lif görünümüne benzer yamuk çizgileri ya da siyah benekleri varsa kabak kimyasal ilaca maruz kalmış olabilir.
 
858,461Konular
981,109Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt