Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kına Turkuleri

Kına Turkuleri
0
178

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
kına turkuleri, kınada soylenen turkuler, kına gecesi turkuleri, kına gecesinde soylenen turkuler

Kumsan yere ev yapmam batar gider
gurbet ele kız vermem yiter gider
anayı babayı terk eder gider
ağlayı gız ağla ayrılık gunleri

hani bu gızında anası
elindede mumlar yanası
bu gınada ayrılığın gınası

bizim evin harmanları savrılır
savrılırda deneleri devrilir
ben anamdan doğalıda başım cevrilir

anam beni hasta hasta beslemiş
saclarını gul tasına ıslamış
anam beni gurbet icin beslemiş

Similar threads

Sinop Yoresine ait turkuler Sinop yoresi turku sozleri Sinop Turkuleri Ak Bakraclar Susuz Galdı Ak bakraclar susuz galdı Buyuk evler ıssız kaldı Gız anası gızsız kaldı (hey anam) Oğlun guveyi olayı (hey anam) Gelin evine geleyi Atımın guyruğu duğum Yureğime vurdu duğun Ayrılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Gelin almada soylenen turkuler, Gelin alma turkuleri sozleri, Gelin alma turkusu, gelin alırken soylenen turkuler BAŞOĞME TURKUSU Duvak alın koşk a(ğa)cına ulaştı Kavim kardeş kuzu gibi meleşti Bu ayrılık hep kızlara bulaştı Ben gidem ben gidem evin şen olsun (Bağlantı) Yaranım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
193
A İle Başlayan Turku İsimleri A Harfi İle Başlayan Turkuler A İstanbul Sen Bir Han Mısın Al Fadimem (Evlerinin Onu) Asker Oldum Giydim Yelek Acı Gunlerim (Şamatacı Gunlerim) Acem Kızı Acımaz Yaratan Bile Acıyı Bal Eyledik Acıl Mor Menevşem Bahar Erişti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Bayburt Turkuleri Bayburt yoresel turkuleri Bayburt Yoresine ait turkuler Ağgul Seni Lamekanda Gormuşler Al Cuha Mavi Cuha Al Yeşil Giymiş Sunalar Amanın Yeşil Dere Arpalar Orak Oldu Attım Sandalyeyi Ay Doğar Ayistan'dan Baba Ben Derviş Miyem (Limini) Baba Ben Derviş Miyem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
Kına Gecesi Nasıl Yapılır? Kına gecesi?, En az masrafla nasıl yapılır? Kına gecesi Kına Gecesi Nasıl Yapılır? Kına geceleri ayrı bir onem ve ozellik gostermektedir Evlenecek olan kızın; ailesi yakınları ve arkadaşları ile kadın kadına gecireceği bu son gece asıl duğun gunu olarak da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,460Konular
981,105Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt