Kinoa, İnkalar tarafından 7 bin yıl once yetiştirilen bir tahıldır Son uc yıldır Amerika'da bir kinoa cılgınlığı yaşanıyor NASA astronotlarının beslenmesinde kullanılıyor Birleşmiş Milletler 2019 yılını kinoa yılı ilan ediyor İşte kinoanın faydaları
New York'un yeni beslenme trendi olarak gosterilen ve unu Turkiye'ye kadar gelen 'kinoa' (quinoa), Turkiye'de bulunmayan mucizevi bir tahıl turu Bulgur ve pirincin en buyuk alternatifi olan bu tahıl, asıl olarak Guney Amerika'da yetişiyor Mazisi ise cok eski; İnkalar'a kadar uzanıyor İnkalar kinoaya 'tahıl ana' diyormuş Uzmanlar kinoanın aclık sorununa care olabileceğini bile duşunuyor Birleşmiş Milletler tarafından 2019 'Kinoa Yılı' ilan edildi Şimdilerde internet uzerinden kinoa satın alanların sayısı arttı Ayrıca kimi buyuk marketlerde de kinoa satılıyor ve kilosunun fiyatı 85 liradan başlıyor
ZENGİN PROTEİN İCERİYOR
NASA bu tahılı astronotların beslenmesinde kullanıyor Protein acısından cok guclu Tum aminoasitleri, A, B, C, D, E ve K vitaminlerini iceriyor Lif oranı cok yuksek Ustelik tadı da lezzetli Bulgur kıvamında bir tahıl olduğu icin aslında Turk mutfağına da cok uygun Kullanımı hızla artan kinoayı beslenme uzmanları anlattı (Yeni Aktuel)
KİNOAYI NASIL PİŞİRECEKSİNİZ?
Kinoadan; pilav, salata, kahvaltılık, hatta un haline getirirseniz tatlı bile yapabilirsiniz İdeal olanı pişirmeden once kinoayı birkac saat suda bekletmek Bu sayede icindeki enzimler harekete geciyor Kinoa, 15 dakika gibi kısa bir surede pişiyor Eğer suda bekletmek icin vaktiniz yoksa pişirmeden once bolca yıkamalısınız Her koşulda pişme suresi 15 dakikayı gecmiyor Kinoayı pirinc ve bulgurun kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz
TUKETİMİ GİDEREK ARTACAKTIR
Kinoa, elzem amino asitleri iceren harika bir protein kaynağıdır Yuksek demir iceriği nedeni ile vegan yaşayanlara, kansızlık problemi olanlara ve kabızlık problemiyle karşılaşanlara onerdiğim bir besin
Son uc yıldır Amerika'da buyuk rağbet goren ve sağlık mağazalarında tonlarca satılan kinoa; Peru ve Bolivya gibi ulkelerden ABD'ye bol miktarda ithal ediliyor Turkiye'de de kısa bir sure sonra cok yaygınlaşacağını duşunuyorum
Ozellikle veganlar gunde bir oğun, kinoayla yapılmış pilav, kısır veya dolmayı tercih edebilirler Zayıflamak icin de pişmişi yenebilir
Gunluk kalsiyum ihtiyacını karşılamak amacıyla salataların icine eklenerek tuketilebilir İcindeki kalsiyum ise bir bardak sutteki kalsiyumdan daha fazla
HER GUN KİNOA YİYİN
Kinoa, ilk denememden sonra mutfağımda yerini aldı Şimdi pirinc, un, mercimek gibi temel gıdalarımın arasında
Cok baskın bir tadı ve kokusu olmadığı icin ceşitli tariflerde kullanmak mumkun
Hic şeker ve un kullanmadan kinoayla ve yulafla harika kurabiyeler yapıyorum
Et kadar proteinli, ayrıca vucutta sutten daha iyi kullanılabilen yuksek miktarda kalsiyuma sahip
Ustelik kolestrol icermediği, az yağlı ve sindirimi kolay olduğu icin bebekler ve cocuklar icin de cok besleyici bir tahıl
New York'un yeni beslenme trendi olarak gosterilen ve unu Turkiye'ye kadar gelen 'kinoa' (quinoa), Turkiye'de bulunmayan mucizevi bir tahıl turu Bulgur ve pirincin en buyuk alternatifi olan bu tahıl, asıl olarak Guney Amerika'da yetişiyor Mazisi ise cok eski; İnkalar'a kadar uzanıyor İnkalar kinoaya 'tahıl ana' diyormuş Uzmanlar kinoanın aclık sorununa care olabileceğini bile duşunuyor Birleşmiş Milletler tarafından 2019 'Kinoa Yılı' ilan edildi Şimdilerde internet uzerinden kinoa satın alanların sayısı arttı Ayrıca kimi buyuk marketlerde de kinoa satılıyor ve kilosunun fiyatı 85 liradan başlıyor
ZENGİN PROTEİN İCERİYOR
NASA bu tahılı astronotların beslenmesinde kullanıyor Protein acısından cok guclu Tum aminoasitleri, A, B, C, D, E ve K vitaminlerini iceriyor Lif oranı cok yuksek Ustelik tadı da lezzetli Bulgur kıvamında bir tahıl olduğu icin aslında Turk mutfağına da cok uygun Kullanımı hızla artan kinoayı beslenme uzmanları anlattı (Yeni Aktuel)
KİNOAYI NASIL PİŞİRECEKSİNİZ?
Kinoadan; pilav, salata, kahvaltılık, hatta un haline getirirseniz tatlı bile yapabilirsiniz İdeal olanı pişirmeden once kinoayı birkac saat suda bekletmek Bu sayede icindeki enzimler harekete geciyor Kinoa, 15 dakika gibi kısa bir surede pişiyor Eğer suda bekletmek icin vaktiniz yoksa pişirmeden once bolca yıkamalısınız Her koşulda pişme suresi 15 dakikayı gecmiyor Kinoayı pirinc ve bulgurun kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz
TUKETİMİ GİDEREK ARTACAKTIR
Kinoa, elzem amino asitleri iceren harika bir protein kaynağıdır Yuksek demir iceriği nedeni ile vegan yaşayanlara, kansızlık problemi olanlara ve kabızlık problemiyle karşılaşanlara onerdiğim bir besin
Son uc yıldır Amerika'da buyuk rağbet goren ve sağlık mağazalarında tonlarca satılan kinoa; Peru ve Bolivya gibi ulkelerden ABD'ye bol miktarda ithal ediliyor Turkiye'de de kısa bir sure sonra cok yaygınlaşacağını duşunuyorum
Ozellikle veganlar gunde bir oğun, kinoayla yapılmış pilav, kısır veya dolmayı tercih edebilirler Zayıflamak icin de pişmişi yenebilir
Gunluk kalsiyum ihtiyacını karşılamak amacıyla salataların icine eklenerek tuketilebilir İcindeki kalsiyum ise bir bardak sutteki kalsiyumdan daha fazla
HER GUN KİNOA YİYİN
Kinoa, ilk denememden sonra mutfağımda yerini aldı Şimdi pirinc, un, mercimek gibi temel gıdalarımın arasında
Cok baskın bir tadı ve kokusu olmadığı icin ceşitli tariflerde kullanmak mumkun
Hic şeker ve un kullanmadan kinoayla ve yulafla harika kurabiyeler yapıyorum
Et kadar proteinli, ayrıca vucutta sutten daha iyi kullanılabilen yuksek miktarda kalsiyuma sahip
Ustelik kolestrol icermediği, az yağlı ve sindirimi kolay olduğu icin bebekler ve cocuklar icin de cok besleyici bir tahıl