iltasyazilim
FD Üye
Kinoalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kinoa
*2 su bardağı su
*1 adet büyük soğan
*1 adet büyük boy havuç(opsiyonel)
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 kaşık domates salçası
*Zeytinyağı (3 çorba kaşığı kadar, zevke bağlı)
*1 çorba kaşığı kadar tereyağ
*Tuz
*Zeytinyağı (3 çorba kaşığı kadar, zevke bağlı)
*1 çorba kaşığı kadar tereyağ
*Tuz
Kinoalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Süzgeç kullanarak kinoayı birkaç defa iyice yıkayın
Havucu rendeleyin, tüm diğer sebzeleri yemeklik doğrayın
Tencerede zeytinyağı ile birlikte tüm sebzeleri kavurmaya başlayın ( Püf Noktası: Zeytinyağını sakın çok yakmayın )Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçayı ekleyip salça kavrulana kadar 12 dakika daha kavurun, gerekirse yapışmaması için az miktarda sıcak su ekleyin
İyice yıkanmış kinoayı ekleyin, üzerine 2 su bardağı su ekleyin İsteğe göre tuz atın Pilav kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte tutun, kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp pişmeye bırakın Tüm su çekilince ve kinoaların üzerindeki beyaz şeritler iyice görünür olunca pilavınız pişmiş demektir Altını kapatıp birkaç dakika demlenmeye bırakın
*1 su bardağı kinoa
*2 su bardağı su
*1 adet büyük soğan
*1 adet büyük boy havuç(opsiyonel)
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 kaşık domates salçası
*Zeytinyağı (3 çorba kaşığı kadar, zevke bağlı)
*1 çorba kaşığı kadar tereyağ
*Tuz
*Zeytinyağı (3 çorba kaşığı kadar, zevke bağlı)
*1 çorba kaşığı kadar tereyağ
*Tuz
Kinoalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Süzgeç kullanarak kinoayı birkaç defa iyice yıkayın
Havucu rendeleyin, tüm diğer sebzeleri yemeklik doğrayın
Tencerede zeytinyağı ile birlikte tüm sebzeleri kavurmaya başlayın ( Püf Noktası: Zeytinyağını sakın çok yakmayın )Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçayı ekleyip salça kavrulana kadar 12 dakika daha kavurun, gerekirse yapışmaması için az miktarda sıcak su ekleyin
İyice yıkanmış kinoayı ekleyin, üzerine 2 su bardağı su ekleyin İsteğe göre tuz atın Pilav kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte tutun, kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp pişmeye bırakın Tüm su çekilince ve kinoaların üzerindeki beyaz şeritler iyice görünür olunca pilavınız pişmiş demektir Altını kapatıp birkaç dakika demlenmeye bırakın