iltasyazilim
FD Üye
Kinoalı Enerji Bar (Ev Yapımı Granola Bar) Tarifi İçin Malzemeler
*12 su bardağı kinoa
*12 su bardağı yulaf ezmesi
*1 tatlı kaşığı keten tohumu
*1 tatlı kaşığı chia tohumu
*1 adet olgun muz
*2 yemek kaşığı süzme bal
*1 çay bardağı karışık kuru yemiş( ceviz, badem, fındık, yer fıstığı, kaju)
*1 çay bardağı kuru meyve( incir, kayısı, kiraz, yaban mersini, mango)
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı hindistan cevizi
*2 parça bitter çikolata(parçalanmış)
Kinoalı Enerji Bar (Ev Yapımı Granola Bar) Tarifi Yapılışı Öncelikle karışıma koyulacak tüm kuru yemişler kesinlikle kavrulmamış ve tuzsuz olmalı
Bal yerine esmer şeker ya da pekmez de kullanabilirsiniz
Malzemeleri dilediğiniz gibi şekillendirebilir, sadece kinoadan ya da sadece yulaf ezmesinden de yapabilirsiniz
Benim tarifimden 6 bar çıktı Dolapta 56 gün muhafaza edilebildiği için her gün bir parçasını ara öğünümde sütle yemeyi tercih ettim
Gelelim tarife Muzu blendırdan geçiriyoruz ve geniş bir kaba alıyoruz Tüm kuru yemişleri ve meyveleri bıçakla küçük parçalara ayırıyoruz Muzun içine diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz Akışkan bir hamur değil, sert bir hamur olmalı İstediğiniz şekli verip önceden ısıtılmış fırında 1520 dakika kadar pişiriyoruz Dilerseniz yağlı kağıt üzerine karışımı yayıp piştikten sonra bıçakla dilimleyebilirsiniz Ben elimle şekil vermeyi tercih ettim
Sağlıklı günler
*12 su bardağı kinoa
*12 su bardağı yulaf ezmesi
*1 tatlı kaşığı keten tohumu
*1 tatlı kaşığı chia tohumu
*1 adet olgun muz
*2 yemek kaşığı süzme bal
*1 çay bardağı karışık kuru yemiş( ceviz, badem, fındık, yer fıstığı, kaju)
*1 çay bardağı kuru meyve( incir, kayısı, kiraz, yaban mersini, mango)
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı hindistan cevizi
*2 parça bitter çikolata(parçalanmış)
Kinoalı Enerji Bar (Ev Yapımı Granola Bar) Tarifi Yapılışı Öncelikle karışıma koyulacak tüm kuru yemişler kesinlikle kavrulmamış ve tuzsuz olmalı
Bal yerine esmer şeker ya da pekmez de kullanabilirsiniz
Malzemeleri dilediğiniz gibi şekillendirebilir, sadece kinoadan ya da sadece yulaf ezmesinden de yapabilirsiniz
Benim tarifimden 6 bar çıktı Dolapta 56 gün muhafaza edilebildiği için her gün bir parçasını ara öğünümde sütle yemeyi tercih ettim
Gelelim tarife Muzu blendırdan geçiriyoruz ve geniş bir kaba alıyoruz Tüm kuru yemişleri ve meyveleri bıçakla küçük parçalara ayırıyoruz Muzun içine diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz Akışkan bir hamur değil, sert bir hamur olmalı İstediğiniz şekli verip önceden ısıtılmış fırında 1520 dakika kadar pişiriyoruz Dilerseniz yağlı kağıt üzerine karışımı yayıp piştikten sonra bıçakla dilimleyebilirsiniz Ben elimle şekil vermeyi tercih ettim
Sağlıklı günler